liefde maakt zoet

De liefde maakt het leven een beetje zoeter

Honger maakt rauwe bonen zoet, is een uitdrukking. Aan de hand van de uitslagen uit onderstaande onderzoek kun je dit veranderen.  Verliefdheid maakt alles wat je eet zoet.

Verliefdheid is de beste saus, zo blijkt uit experimenten aan de universiteit van Singapore. Wie vlinders in zijn buik heeft, vindt zijn eten namelijk zoeter smaken.

Emoties gekoppeld aan een smaak

Bij de eerste experimenten vroegen de onderzoekers uit Singapore om emoties als liefde en jaloezie aan een smaak als zoet, pikant, zuur, bitter of zout te koppelen. Vervolgens werden gevoelens van jaloezie of liefde opgewekt, door bijvoorbeeld een liefdesbrief te schrijven. Vervolgens proefden de deelnemers snoep en beoordeelden ze de smaak ervan.

Liefde (s)maakt zoet

De personen die een liefdesbrief hadden geschreven, vonden dat de snacks die ze aten zoeter waren. De jaloerse personen vonden echter niet dat hun snoep bitterder of zuurder smaakte, ondanks het verband die ze in de voorgaande test hadden gelegd.

Smaaktest

Vervolgens nam een groep mensen zogezegd deel aan een smaaktest van een nieuw product, maar eigenlijk ging het om gedistilleerd water. De personen die aan de liefde dachten, beoordeelden het water zoeter dan wanneer ze blij of jaloers waren.

Beloning

De onderzoekers verklaren het fenomeen doordat dezelfde gebieden in de hersenen geactiveerd worden bij verliefdheid en wanneer we aan zoete dingen denken. Eerdere studies hadden al aangetoond dat het hersengebied dat te maken heeft met beloning geactiveerd wordt bij het kijken naar foto’s van liefdespartners en bij het proeven van chocolade. Het is dus mogelijk dat wanneer iemand verliefd is, dit gebied associaties activeert met zoetheid, waardoor we alles zoeter ervaren.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.