liefde gebreken
9 October 2017

De liefde komt met gebreken

Niet alleen ouderdom maar ook de liefde komt soms met gebreken. Nadat je de veertig bent gepasseerd is hoteldebotel verliefd worden en jezelf verliezen in een gepassioneerde relatie zeker niet ondenkbaar. Het brengt alleen wat meer gedoe met zich mee. Wij vertellen hoe je hier een beetje handig mee om kunt gaan.

40+ & 50+ tortelduifjes

Het overkomt menig single van in de veertig of begin vijftig. Iets wat ze (al dan niet stiekem) hadden gehoopt maar nooit gedacht overkomt hen als donderslag bij heldere hemel: ze worden hartstikke verliefd! Beter nog; het is ook nog eens wederzijds! Helemaal ‘in love’ storten deze tortelduifjes van middelbare leeftijd zich in een vurige romance! Alleen eh… soms worden ze een klein beetje in de weg gezeten door wat praktische obstakels zoals de afstand tussen huizen van de tortelduifjes, de kinderen, exen en bezoekregelingen. Dat mag de pret niet drukken zou je denken. Liefde overwint alles! Toch? Nou, niet helemaal. Heel wat leuke, nieuwe aanstormende relaties sneuvelen net zo snel weer als ze zijn begonnen. Niet omdat het vuur gedoofd is, of ze elkaar ineens niet meer de moeite waard vinden om beter te leren kennen. Wel omdat de praktijk soms ingewikkelder blijkt dan de idylle.

Liefde laat zich niet dwingen maar wel sturen

Je denkt misschien; de liefde laat zich toch niet dwingen! Kan ik het helpen dat die geweldige man helemaal in Friesland woont terwijl ik voor mijn kinderen en werk de komende tig jaar toch echt compleet vast zit hier in Limburg! Klopt. De liefde laat zich inderdaad niet dwingen. Het kan je zomaar gebeuren dat je ergens (op vakantie of elders) iemand ontmoet waaraan je écht je hart verliest en die een rot eind bij jou uit de buurt woont. Maar hoe groot is die kans? Hoeveel mensen ontmoeten op die manier een nieuwe liefde? Precies. De kans dat je een nieuwe liefde opduikelt via een datingapp, datingsite of relatiesite is vandaag de dag vele malen groter. En die liefde, die kan je dus wel een beetje sturen. Op datingapps als Tinder maar ook op datingsites kan je keurig aangeven binnen welke ‘straal’ je potentiële relatiekandidaten wilt ontmoeten. Iets om serieus rekening mee te houden wanneer je online op zoek gaat naar een nieuwe liefde!

Rugzakje?

Niet alleen de fysieke afstand tussen twee prille geliefden bepaalt of het een relatie kans van slagen heeft. Veertigers en vijftigers die zich opnieuw op de singlesmarkt begeven hoor je nogal eens ‘klagen’ over het rugzakje van de singles die ze ontmoeten tijdens hun datingavonturen. Ze vergeten daarbij voor het gemak dat ze zelf ook behept zijn met de nodige bagage. Als we op een ‘zekere leeftijd’ komen is er niemand meer zo groen als gras en een onbeschreven blad. Wordt het niet eens tijd dat we accepteren dat iedereen boven de pak ‘m beet 40 jaar een rugzakje heeft? Je kunt het in plaats van een rugzakje voor de verandering ook de nodige levenservaring noemen. Klinkt een stuk vriendelijker. Die levenservaring kan je overigens ook inzetten om anderen (zoals je nieuwe partner) op weg te helpen.

JIJ & de kids

Tot slot; hoe happy je ook bent: blijf je realiseren dat JIJ verliefd bent geworden. Niet je kinderen. Jij bent degene die voorzichtig een nieuwe toekomst ziet gloren aan de horizon. Misschien zelfs wel ooit wel weer wil samenwonen, trouwen of op de valreep een liefdesbaby wil produceren.. Geef je kinderen de tijd om te wennen. Niet alleen aan die man/vrouw maar ook aan de situatie. Loop (hoe verleidelijk dit ook is) niet te hard van stapel. Ga eerst eens een weekendje weg als samengesteld gezin, niet meteen drie volle weken in de zomervakantie. Dikke kans namelijk dat je gillend gek wordt en je prille relatie het niet overleefd. Een nieuwe liefde op middelbare leeftijd gaat zeker niet altijd over rozen maar het is bijzonder mooi als het je is gegund. Vergeet daarom vooral niet te genieten!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar...

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!)...

Wat 50+ singles het meest missen na een jaar pandemie

We houden ons netjes aan de regels en het ontmoeten van...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Wordt dit het jaar waarin we meer tijd nemen voor onze date?

De vijftigplus-single lijkt de hoop op het nieuwe jaar gevestigd te...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie