liefde gebreken

De liefde komt met gebreken

Niet alleen ouderdom maar ook de liefde komt soms met gebreken. Nadat je de veertig bent gepasseerd is hoteldebotel verliefd worden en jezelf verliezen in een gepassioneerde relatie zeker niet ondenkbaar. Het brengt alleen wat meer gedoe met zich mee. Wij vertellen hoe je hier een beetje handig mee om kunt gaan.

40+ & 50+ tortelduifjes

Het overkomt menig single van in de veertig of begin vijftig. Iets wat ze (al dan niet stiekem) hadden gehoopt maar nooit gedacht overkomt hen als donderslag bij heldere hemel: ze worden hartstikke verliefd! Beter nog; het is ook nog eens wederzijds! Helemaal ‘in love’ storten deze tortelduifjes van middelbare leeftijd zich in een vurige romance! Alleen eh… soms worden ze een klein beetje in de weg gezeten door wat praktische obstakels zoals de afstand tussen huizen van de tortelduifjes, de kinderen, exen en bezoekregelingen. Dat mag de pret niet drukken zou je denken. Liefde overwint alles! Toch? Nou, niet helemaal. Heel wat leuke, nieuwe aanstormende relaties sneuvelen net zo snel weer als ze zijn begonnen. Niet omdat het vuur gedoofd is, of ze elkaar ineens niet meer de moeite waard vinden om beter te leren kennen. Wel omdat de praktijk soms ingewikkelder blijkt dan de idylle.

Liefde laat zich niet dwingen maar wel sturen

Je denkt misschien; de liefde laat zich toch niet dwingen! Kan ik het helpen dat die geweldige man helemaal in Friesland woont terwijl ik voor mijn kinderen en werk de komende tig jaar toch echt compleet vast zit hier in Limburg! Klopt. De liefde laat zich inderdaad niet dwingen. Het kan je zomaar gebeuren dat je ergens (op vakantie of elders) iemand ontmoet waaraan je écht je hart verliest en die een rot eind bij jou uit de buurt woont. Maar hoe groot is die kans? Hoeveel mensen ontmoeten op die manier een nieuwe liefde? Precies. De kans dat je een nieuwe liefde opduikelt via een datingapp, datingsite of relatiesite is vandaag de dag vele malen groter. En die liefde, die kan je dus wel een beetje sturen. Op datingapps als Tinder maar ook op datingsites kan je keurig aangeven binnen welke ‘straal’ je potentiële relatiekandidaten wilt ontmoeten. Iets om serieus rekening mee te houden wanneer je online op zoek gaat naar een nieuwe liefde!

Rugzakje?

Niet alleen de fysieke afstand tussen twee prille geliefden bepaalt of het een relatie kans van slagen heeft. Veertigers en vijftigers die zich opnieuw op de singlesmarkt begeven hoor je nogal eens ‘klagen’ over het rugzakje van de singles die ze ontmoeten tijdens hun datingavonturen. Ze vergeten daarbij voor het gemak dat ze zelf ook behept zijn met de nodige bagage. Als we op een ‘zekere leeftijd’ komen is er niemand meer zo groen als gras en een onbeschreven blad. Wordt het niet eens tijd dat we accepteren dat iedereen boven de pak ‘m beet 40 jaar een rugzakje heeft? Je kunt het in plaats van een rugzakje voor de verandering ook de nodige levenservaring noemen. Klinkt een stuk vriendelijker. Die levenservaring kan je overigens ook inzetten om anderen (zoals je nieuwe partner) op weg te helpen.

JIJ & de kids

Tot slot; hoe happy je ook bent: blijf je realiseren dat JIJ verliefd bent geworden. Niet je kinderen. Jij bent degene die voorzichtig een nieuwe toekomst ziet gloren aan de horizon. Misschien zelfs wel ooit wel weer wil samenwonen, trouwen of op de valreep een liefdesbaby wil produceren.. Geef je kinderen de tijd om te wennen. Niet alleen aan die man/vrouw maar ook aan de situatie. Loop (hoe verleidelijk dit ook is) niet te hard van stapel. Ga eerst eens een weekendje weg als samengesteld gezin, niet meteen drie volle weken in de zomervakantie. Dikke kans namelijk dat je gillend gek wordt en je prille relatie het niet overleefd. Een nieuwe liefde op middelbare leeftijd gaat zeker niet altijd over rozen maar het is bijzonder mooi als het je is gegund. Vergeet daarom vooral niet te genieten!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.