samen fun relatie

De lat in de liefde ligt steeds hoger

Door datingsites als Tinder en Happn is het steeds gemakkelijker geworden om een date te regelen. Maar de lat om een relatie te beginnen, ligt steeds hoger. Het aantal alleenstaanden in Brabant neemt fors toe. “Het is tegenwoordig heel romantisch om allebei tegelijkertijd Tinder van je telefoon te verwijderen.”

Onderzoek naar liefde

Psycholoog Tila Pronk van Tilburg University doet veel onderzoek naar de liefde en zij waarschuwt voor de problemen die kunnen ontstaan bij de toename van het aantal alleenstaanden. “Dat heeft gevolgen voor de huisvesting en de gezondheid. Het brengt veel kosten met zich mee.”

‘Single mannen minder gezond’

Uit onderzoek blijkt dat mannen in relaties gezonder zijn dan mannen die geen partner hebben. “Dat komt omdat ze dan beter in de gaten worden gehouden. Als ze lang hoesten of zo, dan zegt hun vrouw dat ze naar de dokter moeten. Je neemt elkaars gezondheid serieus in een relatie.”

Eenpersoonshuishoudens

Het CBS voorspelt dat in 2060 vijfenveertig procent van alle huishoudens bestaat uit één persoon. Dat betekent in Brabant dat er dan 600.000 alleenstaanden zullen zijn, dat zijn er nu 400.000. En dat is nog maar een voorzichtige schatting van het CBS. Volgens sommigen bestaat de helft van de Nederlandse bevolking in 2060 uit alleenstaanden.

‘Mijlpaal in de moderne relatie’

Volgens Pronk is er veel veranderd door het online daten. “Vroeger ging je op stap in de kroeg in je eigen dorp en dan had je een paar potentiële partners om uit te kiezen. Online is de keuze onbeperkt en kun je uit duizenden potentiële partners kiezen. Je ziet ook duidelijk dat mensen een fase doorlopen waarin ze veel contacten hebben, waarin ze veel ‘projecten’ hebben lopen.”

Romantisch

Uiteindelijk volgt er meestal wel een keuze voor één iemand om mee verder te gaan. “Dat wordt dan ook uitgesproken. En dan verwijder je Tinder samen. Dat is heel romantisch. Dat is een mijlpaal in een moderne relatie. Dat is een soort van eerste stap naar serieus samenzijn.”

‘Heel normaal dat je vooruitgaat’

Wellicht dat we in de verre toekomst helemaal geen langdurige relaties meer hebben. Dat de wereld dan bestaat uit een groep singles die voortdurend op zoek is naar een nieuwe liefde. “Veel mensen doen dat ook. Als ze zich niet meer verliefd voelen, is het doodnormaal dat je vooruitgaat. Dat terwijl in alle relaties het gevoel van verliefdheid afneemt. Het is nog maar de vraag hoe dat er in de toekomst uit gaat zien.”

 

Bron: Omroep Brabant

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.