Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
samen fun relatie
19 augustus 2018

De lat in de liefde ligt steeds hoger

Door datingsites als Tinder en Happn is het steeds gemakkelijker geworden om een date te regelen. Maar de lat om een relatie te beginnen, ligt steeds hoger. Het aantal alleenstaanden in Brabant neemt fors toe. “Het is tegenwoordig heel romantisch om allebei tegelijkertijd Tinder van je telefoon te verwijderen.”

Onderzoek naar liefde

Psycholoog Tila Pronk van Tilburg University doet veel onderzoek naar de liefde en zij waarschuwt voor de problemen die kunnen ontstaan bij de toename van het aantal alleenstaanden. “Dat heeft gevolgen voor de huisvesting en de gezondheid. Het brengt veel kosten met zich mee.”

‘Single mannen minder gezond’

Uit onderzoek blijkt dat mannen in relaties gezonder zijn dan mannen die geen partner hebben. “Dat komt omdat ze dan beter in de gaten worden gehouden. Als ze lang hoesten of zo, dan zegt hun vrouw dat ze naar de dokter moeten. Je neemt elkaars gezondheid serieus in een relatie.”

Eenpersoonshuishoudens

Het CBS voorspelt dat in 2060 vijfenveertig procent van alle huishoudens bestaat uit één persoon. Dat betekent in Brabant dat er dan 600.000 alleenstaanden zullen zijn, dat zijn er nu 400.000. En dat is nog maar een voorzichtige schatting van het CBS. Volgens sommigen bestaat de helft van de Nederlandse bevolking in 2060 uit alleenstaanden.

‘Mijlpaal in de moderne relatie’

Volgens Pronk is er veel veranderd door het online daten. “Vroeger ging je op stap in de kroeg in je eigen dorp en dan had je een paar potentiële partners om uit te kiezen. Online is de keuze onbeperkt en kun je uit duizenden potentiële partners kiezen. Je ziet ook duidelijk dat mensen een fase doorlopen waarin ze veel contacten hebben, waarin ze veel ‘projecten’ hebben lopen.”

Romantisch

Uiteindelijk volgt er meestal wel een keuze voor één iemand om mee verder te gaan. “Dat wordt dan ook uitgesproken. En dan verwijder je Tinder samen. Dat is heel romantisch. Dat is een mijlpaal in een moderne relatie. Dat is een soort van eerste stap naar serieus samenzijn.”

‘Heel normaal dat je vooruitgaat’

Wellicht dat we in de verre toekomst helemaal geen langdurige relaties meer hebben. Dat de wereld dan bestaat uit een groep singles die voortdurend op zoek is naar een nieuwe liefde. “Veel mensen doen dat ook. Als ze zich niet meer verliefd voelen, is het doodnormaal dat je vooruitgaat. Dat terwijl in alle relaties het gevoel van verliefdheid afneemt. Het is nog maar de vraag hoe dat er in de toekomst uit gaat zien.”

 

Bron: Omroep Brabant

Delen:
Facebook Twitter Icon

2 reacties

  1. Een relatie behelst veel meer dan enkel verliefd zijn. Dat verliefde gevoel binnen een relatie, dat is een soort golfbeweging. Meteen met een relatie stoppen wanneer je niet meer verliefd bent, is dan ook heel kinderachtig.

    Cindy | 29-08-2018
  2. Hallo, met dat eerste ben ik niet akkoord. Die datingsites tinder, happn en wat nog allemaal zijn niks waard dus zo gemakkelijk is het niet voor een date te regelen. Groetjes

    Kristof | 20-08-2018
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een super romantische zomer voor deze sterrenbeelden!

Kreeften, Maagden, Vissen en Boogschutters: bereid jullie voor op een extreem...

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie