tentoonstelling

De kunst van het daten: Museumkaart Match!

Dol op kunst? Samen een museum bezoeken is gezelliger dan in je eentje: dat is het idee achter MuseumkaartMatch. Musea spelen graag in op het succes van het nieuwe datingplatform. Vorige week was de eerst speciale MuseumkaartMatch-avond.

Matchprofiel

‘Ik ben Willem, een alleenstaande man van 49 jaar. Ik zoek een vrouw die het leuk vindt om met mij naar musea of iets anders te gaan.’ Zo lezen we op de website van DeStentor.

Willem Tjerkstra uit Enschede is een van de 65 Overijsselse museumkaarthouders die een matchprofiel hebben aangemaakt op de website van Museumkaart. Een museumdate heeft het nog niet opgeleverd. Wel gaat hij morgenavond naar de MuseumkaartMatch-avond in Denekamp. ,,Ik woon 22 jaar in Twente en veel van mijn vrienden wonen in het westen – onhandig als je samen naar het museum wilt. De site van Museumkaart kan helpen om iemand met een gedeelde interesse te vinden. Die kans is groter dan bij een datingsite. Of ik meer wil dan samen naar kunst kijken? Ach, eerst maar eens naar het museum, dan zien we wel verder.” Een jaar na de start van MuseumkaartMatch zijn ongeveer 2.700 profielen actief.

Ongedwongen samen

,,Het museum is een goede plek om ongedwongen samen met iemand naartoe te gaan en over na te praten met een drankje”, zegt woordvoerder Iris Noteboom van de Museumvereniging. ,,Maar dat het zo’n succes zou worden, hadden we niet verwacht. We zijn in elk geval blij dat museumkaarthouders elkaar zo weten te vinden en een leuke dag beleven. We krijgen mooie verhalen binnen van mensen die hierdoor een nieuwe vriendschap hebben opgebouwd.”

Nationale Museumweek

Meer dan 40 musea zien dat ook. Ze houden tijdens de Nationale Museumweek een exclusieve MuseumkaartMatch-avond. De Fundatie in Zwolle heeft voor morgenavond bijvoorbeeld vier flitsrondleidingen door het museum op het programma staan. Deelnemers kunnen na afloop een drankje drinken in de museumbar. Het voorziet kennelijk in een behoefte, want de rondleidingen waren in een mum van tijd volgeboekt.

Fundatie

Directeur Ralph Keuning van de Fundatie ziet die avond vooral als een grappig extraatje, dat het belang van de museumkaart onderstreept. ,,Wat we hier in Nederland hebben, is heel bijzonder. Met zo’n kaart maak je veel sneller de keuze om even bij een museum naar binnen te gaan. Het is een groots en meespelend idee, dat ook een economische basis heeft. Mijn buitenlandse collega’s kijken er met ongeloof naar. Zij proberen al jaren vergeefs iets dergelijks van de grond te krijgen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam