Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
tentoonstelling
18 april 2018

De kunst van het daten: Museumkaart Match!

Dol op kunst? Samen een museum bezoeken is gezelliger dan in je eentje: dat is het idee achter MuseumkaartMatch. Musea spelen graag in op het succes van het nieuwe datingplatform. Vorige week was de eerst speciale MuseumkaartMatch-avond.

Matchprofiel

‘Ik ben Willem, een alleenstaande man van 49 jaar. Ik zoek een vrouw die het leuk vindt om met mij naar musea of iets anders te gaan.’ Zo lezen we op de website van DeStentor.

Willem Tjerkstra uit Enschede is een van de 65 Overijsselse museumkaarthouders die een matchprofiel hebben aangemaakt op de website van Museumkaart. Een museumdate heeft het nog niet opgeleverd. Wel gaat hij morgenavond naar de MuseumkaartMatch-avond in Denekamp. ,,Ik woon 22 jaar in Twente en veel van mijn vrienden wonen in het westen – onhandig als je samen naar het museum wilt. De site van Museumkaart kan helpen om iemand met een gedeelde interesse te vinden. Die kans is groter dan bij een datingsite. Of ik meer wil dan samen naar kunst kijken? Ach, eerst maar eens naar het museum, dan zien we wel verder.” Een jaar na de start van MuseumkaartMatch zijn ongeveer 2.700 profielen actief.

Ongedwongen samen

,,Het museum is een goede plek om ongedwongen samen met iemand naartoe te gaan en over na te praten met een drankje”, zegt woordvoerder Iris Noteboom van de Museumvereniging. ,,Maar dat het zo’n succes zou worden, hadden we niet verwacht. We zijn in elk geval blij dat museumkaarthouders elkaar zo weten te vinden en een leuke dag beleven. We krijgen mooie verhalen binnen van mensen die hierdoor een nieuwe vriendschap hebben opgebouwd.”

Nationale Museumweek

Meer dan 40 musea zien dat ook. Ze houden tijdens de Nationale Museumweek een exclusieve MuseumkaartMatch-avond. De Fundatie in Zwolle heeft voor morgenavond bijvoorbeeld vier flitsrondleidingen door het museum op het programma staan. Deelnemers kunnen na afloop een drankje drinken in de museumbar. Het voorziet kennelijk in een behoefte, want de rondleidingen waren in een mum van tijd volgeboekt.

Fundatie

Directeur Ralph Keuning van de Fundatie ziet die avond vooral als een grappig extraatje, dat het belang van de museumkaart onderstreept. ,,Wat we hier in Nederland hebben, is heel bijzonder. Met zo’n kaart maak je veel sneller de keuze om even bij een museum naar binnen te gaan. Het is een groots en meespelend idee, dat ook een economische basis heeft. Mijn buitenlandse collega’s kijken er met ongeloof naar. Zij proberen al jaren vergeefs iets dergelijks van de grond te krijgen.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Live Pubquiz met Leo Blokhuis in het Top 2000 Online Café

Thuisblijven, maar toch met je vrienden de kroeg in om te...

Woningsdag Online Pubquiz

Ondanks een gewone Koningsdag er niet in zit dit jaar zorgen...

Is dit het nieuwe uitgaan?

Nu we massaal thuiszitten er geen bezoekje aan een gezellig café...

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

Speeddaten: met deze tips maak je er top dates van!

Wil je weleens een leuke date night beleven? Ga dan eens...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie