vakantieganger whatsapp

De kunst van het afwijzen

De kans dat het meteen na een 1e date raak is en je met er de liefde van je leven vandoor gaat is bijzonder klein. Anders zouden al die datingsites al lang ter zielen zijn gegaan. Je zult het dus vaker meemaken dat het na een ontmoeting toch niet zo klikt als gehoopt. En dan komt het aan op ‘nee verkopen’. Iemand afwijzen is nooit leuk of eenvoudig, maar er zijn echt manieren waarop je een afwijzing voor jezelf en de ander netjes en respectvol kan laten verlopen.

Spreken is zilver, zwijgen is goud?

In dit geval niet. Ok, we geven het toe, de makkelijkste weg lijkt om simpelweg te zwijgen. Niks meer van je laten horen en dan maar hopen dat de boodschap vanzelf aankomt. Uiteindelijk werkt dit wel maar dat kan best een tijdje duren. Sommige mensen blijven nog weken, maanden vrolijk mailen, bellen, appen en sms’en totdat het uiteindelijk toch stilvalt. Omdat je waarschijnlijk zelf ook graag wil weten waar je aan toe bent en respectvol behandeld wil worden, adviseren we je om, hoe lastig ook, toch eerlijk te zeggen hoe de zaken ervoor staan.

3 dump regels

1.       Hou het kort, blijf aardig maar wees wel duidelijk

2.       Kraak de ander niet af, hou het bij jezelf, jouw wensen, gedachten, gevoelens

3.       Blijf eerlijk, verzin geen smoezen of slappe excuses

De praktijk

Klinkt leuk allemaal denk je, maar hoe doe ik dat? Wat zeg ik nou wel of juist niet? Deze voorbeelden geven je een idee over de kunst van het afwijzen.

Zeg niet: weet je wel hoe vies het is om je vier katten op bed te laten slapen

Zeg wel: ik begrijp dat jij dol op de katten bent maar ik ben er allergisch voor en mij is dit een onoverkomelijk obstakel

Zeg niet: ik vind je echt vreselijk opdringerig en irritant

Zeg wel: jouw enthousiasme overweldigt me eerlijk gezegd een beetje en daardoor merk ik dat ik hier nog niet aan toe ben

Zeg niet: bij nader inzien vind ik het bijzonder onhandig dat jouw kinderen pas/al zou oud zijn

Zeg wel: mijn kids zijn op een leeftijd waardoor ik nog veel tijd en aandacht aan ze wil besteden en daardoor kan ik jouw beeld van een nieuwe relatie niet echt realiseren.

Zeg niet: het zal nooit wat worden tussen ons, ik wil echt niks meer van je horen

Zeg wel: op dit moment zie ik echt geen raakvlakken tussen ons dus wil ik het hierbij laten. Natuurlijk hoop ik dat je iemand ontmoet die beter bij je past

Zegt niet: ik ben na onze date zo afgeknapt op je uiterlijk, dit gaat hem echt niet worden

Zeg wel: ik had me een andere voorstelling van jou gemaakt na het zien van jouw leuke profielfoto’s maar jammer genoeg voel ik me nu niet echt tot je aangetrokken

Wij wensen je heel veel succes toe tijdens het daten maar ook met het eventuele afwijzen. Realiseer je dat als je dit op een nette, eerlijke manier doet je niet alleen jezelf maar ook de ander hier een positief gevoel aan overhoudt, ook al is de boodschap nog zo teleurstellend.

Bron: Singlessite

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.