nergens heen

De kunst om nergens heen te gaan

In onze wereld is een constante beweging en afleiding. De grootste uitdaging en noodzaak hierin is misschien juist het stil kunnen zitten op één plek. Het is niet voor niks dat er zoveel inspirerende mensen de kracht van stilte hebben ontdekt. Het lijkt een hele kunst om nergens heen te gaan.

Luxe om nergens heen te gaan

De grootste luxe in deze snelle en chaotische tijden is niet dat we altijd overal naartoe kunnen, maar dat we de mogelijkheid hebben om niets te doen en nergens heen te gaan. Het wordt een kunst om nergens heen te gaan. Dat is de stelling van reiziger/schrijver Pico Iyer. Hij ontrafelt strategieen die we kunnen inzetten om een paar minuten per dag terug te winnen van elke dag. Voor iedereen die zich overweldigt voelt door de eisen van de moderne wereld. Volgens Iyer is het tijd voor stilte, voor een moment van reflectie, om opnieuw de juiste focus te krijgen op al onze ervaringen.

TED Talk van Pico

Pico vertelt in een TED Talk hoeveel hij gereist heeft en dacht daar veel geluk uit te halen. Dat is jarenlang ook zo geweest waarschijnlijk. Op een gegeven moment overdacht hij dat hij mogelijk gelukkiger kon zijn door helemaal nergens naar toe te gaan, door slechts in stilte te gaan zitten. Gewaar te worden wat voor jou het belangrijkste is in het leven, wat jou het meeste raakt. Je kunt zo bevoorbeeld ontdekken dat de manier waarop je leeft en de manier waarop je geld verdient, je in verschillende richtingen duwt.

Het is niet onze ervaring wat ons leven bepaalt, het is wat we er mee doen. Het is niet de reis opzich die je verandert, maar wel de tijd die je neemt om er over na te denken en dat gebeurt meestal later, wanneer je in stilte zaken aan het overdenken bent.

Je kunt je leven veranderen door te beginnen bij je gedachten, die bepalen wat jij vindt. Door meer na te denken kun je je emotionele intelligentie verhogen.

Een van onze grootste luxe is de lege ruimte. In veel muziekstukken is het de pauze of het rust moment dat de muziek schoonheid en vorm geeft.

De kunst van stilte

Zijn gedachten hierover heeft Pico vast gelegd in De kunst van stilte.  Een boek dat niet gaat over meditatie, maar over (geestelijke) gezondheid en het vinden van de juiste balans. Dit boek is dé kans om de dingen opnieuw in perspectief te zien.

In een recensie wordt gezegd dat dit boek geen new age- of meditatiegids is, maar eerder een pleidooi voor de eeuwenoude gewoonte om slechts te zitten met geen doel voor ogen. De lezer zal het waarschijnlijk vanzelf rustiger aan gaan doen en dit ook in gedachten houden nadat het boek uit is.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!