Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
nergens heen
21 oktober 2016

De kunst om nergens heen te gaan

In onze wereld is een constante beweging en afleiding. De grootste uitdaging en noodzaak hierin is misschien juist het stil kunnen zitten op één plek. Het is niet voor niks dat er zoveel inspirerende mensen de kracht van stilte hebben ontdekt. Het lijkt een hele kunst om nergens heen te gaan.

Luxe om nergens heen te gaan

De grootste luxe in deze snelle en chaotische tijden is niet dat we altijd overal naartoe kunnen, maar dat we de mogelijkheid hebben om niets te doen en nergens heen te gaan. Het wordt een kunst om nergens heen te gaan. Dat is de stelling van reiziger/schrijver Pico Iyer. Hij ontrafelt strategieen die we kunnen inzetten om een paar minuten per dag terug te winnen van elke dag. Voor iedereen die zich overweldigt voelt door de eisen van de moderne wereld. Volgens Iyer is het tijd voor stilte, voor een moment van reflectie, om opnieuw de juiste focus te krijgen op al onze ervaringen.

TED Talk van Pico

Pico vertelt in een TED Talk hoeveel hij gereist heeft en dacht daar veel geluk uit te halen. Dat is jarenlang ook zo geweest waarschijnlijk. Op een gegeven moment overdacht hij dat hij mogelijk gelukkiger kon zijn door helemaal nergens naar toe te gaan, door slechts in stilte te gaan zitten. Gewaar te worden wat voor jou het belangrijkste is in het leven, wat jou het meeste raakt. Je kunt zo bevoorbeeld ontdekken dat de manier waarop je leeft en de manier waarop je geld verdient, je in verschillende richtingen duwt.

Het is niet onze ervaring wat ons leven bepaalt, het is wat we er mee doen. Het is niet de reis opzich die je verandert, maar wel de tijd die je neemt om er over na te denken en dat gebeurt meestal later, wanneer je in stilte zaken aan het overdenken bent.

Je kunt je leven veranderen door te beginnen bij je gedachten, die bepalen wat jij vindt. Door meer na te denken kun je je emotionele intelligentie verhogen.

Een van onze grootste luxe is de lege ruimte. In veel muziekstukken is het de pauze of het rust moment dat de muziek schoonheid en vorm geeft.

De kunst van stilte

Zijn gedachten hierover heeft Pico vast gelegd in De kunst van stilte.  Een boek dat niet gaat over meditatie, maar over (geestelijke) gezondheid en het vinden van de juiste balans. Dit boek is dé kans om de dingen opnieuw in perspectief te zien.

In een recensie wordt gezegd dat dit boek geen new age- of meditatiegids is, maar eerder een pleidooi voor de eeuwenoude gewoonte om slechts te zitten met geen doel voor ogen. De lezer zal het waarschijnlijk vanzelf rustiger aan gaan doen en dit ook in gedachten houden nadat het boek uit is.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single en eenzaam kan leiden tot angst en depressie

Ruim een kwart van de Nederlanders tussen de 25 en 45...

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

Alleen op reis: met deze tips ben je niet eenzaam

Voor sommige singles lijkt alleen reizen niet zo vanzelfsprekend. Hoe kun...

Troostrijk weekend voor mensen met een gebroken hart

Liefdesverdriet komt wereldwijd voor. Toch wordt er in Nederland vaak nogal...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie