De koffiemachine, een belangrijke ontmoetingsplaats op de werkvloer

De koffiemachine, een belangrijke ontmoetingsplaats op de werkvloer

Naast dat de koffiemachine jou voorziet van een heerlijk kopje koffie, kan dit apparaat nog veel meer teweeg brengen. Zo brengt dit apparaat de collega´s op jouw werk samen, en wie weet ontstaat hier wel iets moois zoals een nieuwe liefde uit. Met de belangrijke rol die de koffiemachine op de werkvloer speelt, is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt zodat deze zo lang mogelijk meegaat. In dit artikel lees je hoe je de koffiemachine zo lang mogelijk haar (sociale) taak kan laten vervullen.

Ontmoet nieuwe mensen bij de koffiemachine

Mensen besteden onder werktijd gemiddeld veel tijd bij de koffiemachine. Even een korte pauze tijdens het werken of een bakkie koffie halen om een slechte nachtrust te compenseren, we hebben het allemaal soms even nodig. Zo vormt de koffiemachine een plek waar jij onder werktijd nieuwe mensen kunt ontmoeten en een praatje kunt houden. Zorg er altijd voor dat je er goed uitziet op je werk en dat je klaar bent om een praatje te houden als jij besluit om een kop koffie te halen. Misschien ontmoet jij hier namelijk wel de liefde van je leven. 

Ontkalk de machine op tijd 

Zo speelt de koffiemachine een belangrijke sociale rol op de werkvloer. Onderhoudt deze daarom ook goed! Het water dat in het waterreservoir zit, laat kalk achter en dat kan de koffiemachine aantasten. Het is daarom belangrijk om aan de slag tegen te gaan met een ontkalker koffiemachine. Zorg ervoor dat je dit om de 2 of 3 maanden doet zodat je de machine goed kunt reinigen. Regelmatig het apparaat reinigen, zorgt er ook voor dat de koffie lekkerder smaakt. Met lekkere koffie op kantoor, zullen er natuurlijk meer mensen ervoor kiezen om een bakkie te halen!

Hoe moet je de koffiemachine ontkalken?

Het is belangrijk dat je de koffiemachine helemaal leeg maakt. Het waterreservoir moet schoon zijn en de koffieresten moet je verwijderen. Op deze manier maak je het koffiezetapparaat volledig schoon. Het waterreservoir kun je daarna vullen met lauwwarm water tot het aangegeven maximum. Vervolgens kun je de ontkalkingstabletten toevoegen. Laat deze in het water oplossen en laat uiteindelijk het reservoir helemaal leeglopen. Het is verstandig om hier een kopje of opvangbakje onder te zetten zodat je rommel voorkomt. Spoel hierna de koffiemachine na met vers water om alle resten te verwijderen. 

Voorkom kalkaanslag 

Het is dus goed om kalkaanslag te voorkomen. Het regelmatig reinigen zal goed werken. Je kunt er ook voor kiezen om een waterfilter te plaatsen waardoor het kalk uit het water wordt gefilterd. De hardheid van het water heeft dan geen invloed meer op de koffie. De leidingen van de koffiemachine blijven het daardoor ook goed doen. Om je koffiemachine goed te blijven onderhouden, kan het ook nuttig zijn om kapotte onderdelen op tijd te vervangen of de zetgroep goed te reinigen. 

Met deze tips kun jij het koffiezetapparaat op werk het beste onderhouden en reinigen. Zo zal de machine zo lang mogelijk kunnen zorgen voor goede koffie en nieuwe contacten op de werkvloer.  

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?