wellness portugal

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal! 

Zonuren

Wellness reizen worden steeds populairder. Met 3000 zonuren per jaar en een mild klimaat door de ligging aan de Atlantische Oceaan blijkt Portugal een ideale bestemming voor een wellness vakantie. Dit komt niet alleen door het gunstige klimaat maar zeker ook door het gevarieerde aanbod. Zo zijn er vele kuuroorden en spa’s, yogaklasjes op elk niveau en je kunt zelfs een ‘winetreatment’ ondergaan.

Beauty voor vrouwen

Tegenwoordig zijn er in het hele land spa’s en kuuroorden. De meest bekende wellness accommodaties liggen aan zee, in de Algarve, Alentejo of op mooie plekken op Madeira. De health & beauty trend zien we terug in het reisgedrag van de Nederlanders. Wellness vakanties zijn vooral populair bij de groep vrouwen van 25 tot 34 jaar. Al zijn de mannen in opmars; hen zien we tijdens een wellness vakantie vooral terug in de sauna terwijl de dames vaker beautybehandelingen boeken.

Kuuroorden

De twee regio’s Porto & Noord Portugal en Centro de Portugal zijn rijk aan kuuroorden. Dit is te danken aan het water wat op sommige plekken, soms zelfs warm, uit de grond opborrelt en waar therapeutische eigenschappen aan toe te schrijven zijn. In kuuroorden biedt men ontspanningsprogramma’s, verjongingskuren en esthetische behandelingen met douches, baden, massages en andere nieuwe technieken.

Lissabon

In Lissabon en omgeving zijn er verschillende wellness hotels en spa centers te vinden. Mooi te combineren met wat cultuur snuiven dus! Op de Azoren, op de eilanden São Miguel en Graciosa, borrelt thermaal water uit de rotsen. In Furnas (op São Miguel) ligt het bekendste kuuroord van de Azoren met het grootste thermale bad van Europa.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.