Ben je een man en ook nog eens single? Dan blijk je de ideale passagier te zijn. Dat blijkt uit een enquête onder meer dan 700 internationale cabinepersoneelsleden uit 85 verschillende landen. Deze verrassende conclusie komt voort uit een onderzoek van Skyscnanner.

Perfecte passagier

De perfecte passagier is volgens het cabinepersoneel een man, alleen reizend, voor zijn plezier, in de dertig en van Europese afkomst. Om misverstanden te voorkomen, het gaat hier niet om beroemdheden die businessclass reizen, maar om gewone passagiers in de economy class zoals jij en ik.

Mensen ontmoeten

Door velen wordt een baan als steward of stewardess gezien als een van de meest glamoureuze en wenselijke banen. In deze functie heb je de unieke positie om heel veel mensen te ontmoeten uit alle lagen van de bevolking en van iedere leeftijd. Met dagelijks z’n 3 miljoen mensen die in een vliegtuig stappen kunnen sommige gewoontes en verzoekjes natuurlijk ook gaan irriteren.

Vingers

Volgens het onderzoek is de grootste klacht van het cabinepersoneel wanneer mensen in hun vingers knippen om de aandacht van de steward of stewardess te krijgen. Meer dan een kwart van de ondervraagden gaf dit aan. Een ander punt van irritatie is de gewoonte van passagiers om al bij de uitgaan van het vliegtuig te staan voordat het signaal ‘riemen uit’ is afgegeven. Het personeel stoort zich ook aan de steeds groter wordende hoeveelheid bagage dat men in de kastjes voor handbagage probeert te proppen. Praten tijdens de veiligeheidsdemonstraties is ook een grote frustratie, helemaal wanneer mensen er meerdere keren op gewezen wordt hun aandacht er even bij te houden. Ook afval onder je stoel proppen kwam veelvuldig voor in de klachtenlijst van het cabinepersoneel.

Hieronder alle irritante gewoontes nog eens op een rijtje:

Kennelijk geldt dit allemaal niet of nauwelijks voor de single reizende mand van een jaar of dertig. Die gedraagt zich uiteraard voorbeeldig!

De perfecte passagier is:

Mannelijk
Alleenreizend
Leeftijd 31-40
Reizend in economyclass