happy single bestaat tijdelijk

De happy single bestaat. Tijdelijk

Deze maand staat Linda Magazine in het teken van: singles! Jawel, ook de makers van Linda hebben bedacht dat ze deze toch wel erg grote bevolkingsgroep (2,8 miljoen) eens wat nader moesten bestuderen. Dat leverde een mooi magazine op dat voor singles en niet singles de moeite van het lezen waard is.

Single Celebs

Linda zelf kan er niet over meepraten want zij is in haar hele leven maar een paar weken single geweest. Dat doet ze dan ook niet. Schrijfster Saskia Noort daarentegen doet een flinke duit in het zakje met haar artikel ‘De happy single bestaat niet’ om daar aan toe te voegen: Single zijn sucks’. Dat is duidelijk. Zoals Saskia al aangeeft, deze uitspraak zal tegen het zere been zijn van alles singles die om het hardst roepen dat ze zo gelukkig zijn met zichzelf en helemaal geen partner nodig hebben in hun leven.

Stiekem ongelukkig

Het artikel van Saskia in de Linda is pittig, recht voor z’n raap en bovenal eerlijk. Stiekem zullen vele singles zich herkennen in Saskia’s beschrijvingen. Vooral stiekem. Want het is nog altijd ‘not done’ om ervoor uit te komen dat dat je er helemaal geen bal aan vindt om alleen door het leven te gaan. Dat ook jij het liefst huisje, boompje, beestje wilt, echt geen zin hebt in de zoveelste date met dito teleurstelling, slechte seks met die one-night-stand omdat je wel weer eens een lichaam in je bed wilde voelen. De angst om zielig gevonden te worden, niet mee te tellen, over te blijven terwijl je vrienden en vriendinnen allemaal wel aan de man of vrouw zijn bestaat nog steeds. Daarom roept de single vrolijk dat het leven vooral één groot feest is. Vrijheid, blijheid enzovoorts, enzovoorts.

Happy singles

Wij zijn van mening dat de meeste singles best wel gelukkig zijn. Althans voor een poosje dan. Want op een kleine 2 procent na, willen we uiteindelijk allemaal weer aan de man of vrouw. Gedijen we het beste in een stabiel relatie met 1 partner en uit allerlei onderzoeken blijkt ook dat we dan een gelukkiger en gezonder leven leiden. Maar zolang die ‘ware’ nog niet op de stoep staat vermaken ze zich prima. De meeste singles hebben ook echt een leuk leven. Ze genieten meer van dierbare vriendschappen, brengen ook meer tijd met vrienden door, ze reizen meer, sporten vaker en genieten van het feit dat ze vooralsnog met niemand rekening hoeven te houden. Het leven van de single is dus zeker geen kommer en kwel en niet alleen maar schone schijn. Happy singles bestaan dus. Voor een tijdje dan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.