seks eerste date

De grootste saboteur van geslaagde ochtendseks

Colgate ging recent op zoek naar wat koppels weerhoudt van de dag te starten met een prikkelend partijtje ochtendseks. De grootste saboteur van intimiteit na het ontwaken blijkt een stinkende adem te zijn. Het zou ons zelfs meer storen dan een vieze lichaamsgeur. Ruim 40 procent van de ondervraagde mensen ontwijkt zijn of haar partner zelfs tot die een innige ontmoeting had met de tandenborstel. Pas dan kan er een kus af.

Kweekvijver bacteriën

Terwijl we slapen wordt onze mond een kweekvijver voor bacteriën, veel meer nog dan doorheen de dag. Aangezien we ‘s nachts minder speeksel hebben, kunnen de stinkende ‘beestjes’ zich onverstoord vermenigvuldigen met als gevolg een onaangename adem in de ochtend.

Taboe?

Uit het Colgate-onderzoek blijkt dat een vijfde van de deelnemers het een te beschamend onderwerp vindt om aan te kaarten bij hun partner. We hechten er ook opvallend meer belang aan in het begin van een relatie. De ‘stress’ ebt weg naarmate mensen elkaar beter leren kennen en zich comfortabeler voelen in de relatie.

Ontsnappen

Een derde van de ondervraagde vrijgezellen probeert de saboterende stank te slim af te zijn door hun wekker vroeger te zetten, zodat ze nog snel hun tanden kunnen poetsen voor hun date ontwaakt. Voor 41 procent van singles is een slechte adem één van de grootste zorgen wanneer ze voor het eerst slapen met iemand nieuw. Een portie ‘noodmuntjes’ naast het bed is voor 16 procent van hen de oplossing.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.