vrouw versieren

De grootste blunders die mannen slaan bij het daten

Het singleschap heeft zijn voordelen, maar na een tijdje begint het toch te kriebelen voor een relatie. En dus download je Tinder of ga je uit met vrienden, in de hoop de man of vrouw van je dromen aan de haak te kunnen slaan. Maar om het nirvana van de gelukkige relatie te bereiken, moeten we helaas door een kleine hel die bekend staat als ‘daten’. Singles die op zoek zijn begrijpen vast waar ik het over heb, want een beetje aantrekkelijke man of vrouw vinden met wie je ook klikt, is niet vanzelfsprekend. Door de volgende blunders te vermijden, maak je je kansen op een gelukkige relatie net dat beetje groter.

Enkel over jezelf praten

Of het nu voorkomt uit zenuwachtigheid of arrogantie, feit is dat veel mannen op dates het enkel hebben over… zichzelf. Nu ben je natuurlijk een ongelooflijk prachtige en interessante kerel, maar je bent geen lid van One Direction en op de story of your life zit dus niemand te wachten. We leven in een drukke maatschappij waarin mensen zelden tijd vrijmaken om echt te luisteren naar elkaar. Welke film heeft je date voor het laatst gezien? Wat is zijn of haar mening over Trumps recente blunder? Door goed te luisteren naar iemand en oprechte interesse te vertonen in het antwoord, heb je meteen een streepje voor.

Slecht gekleed gaan

Je wilt natuurlijk niet dat je date op je afknapt nog voor je elkaar begroet hebt. Naast een uitstekende hygiëne is het ook belangrijk om mooi gekleed te gaan. Casual mag zeker, maar versleten of gescheurde kleding en kleding met vlekken zijn echt een absolute no-go. Tegenwoordig zijn er online talloze websites met stijladvies, dus je hebt geen excuus meer om slecht gekleed te gaan. Let er trouwens ook op dat je kleding goed past – te slobberig staat lomp, te strak doet je er dikker uit zien dan je bent. Als je erg smal bent, laat te losse kleding dan innemen door een professional. Ben je net wat gezetter, dan vind je online talloze goede opties, zoals deze website voor een maatje meer, die ook een goede herenafdeling biedt. Bovendien vind je op dergelijke sites ook vaak een maattabel voor het vinden van de juiste maat en pasvorm.

Te snel gaan

Vraag iemand voor een tweede date alsjeblieft niet om bij jou ‘film te komen kijken’. Fantastisch dat de fysieke aantrekkingskracht tussen jullie zo groot is, maar op een tweede of derde date al de koffer induiken haalt ook een groot deel van de spanning en mysterie in de interactie weg. Bovendien kan het lijken alsof je vooral geïnteresseerd bent in seks en niet in een serieuze relatie. Veel mensen zullen het op prijs stellen als je de fysieke intimiteit natuurlijk laat groeien. Introduceer fysiek contact langzaamaan en kijk hoe de persoon reageert. Krijg je een lauwe of zelfs negatieve reactie, wacht dan liever af.

Te clingy zijn

Het cliché wil misschien dat vooral vrouwen overdreven aanhankelijk gedrag vertonen, maar in de praktijk blijkt dat mannen er ook wat van kunnen. Het is natuurlijk prima om interesse te vertonen, maar grote romantische gebaren en voortdurende berichtjes kun je beter bewaren voor een langdurige relatie. Deze tip geldt trouwens ook indien je afgewezen zou worden – je hart is al gebroken, laat dan tenminste je waardigheid intact.

Onoriginele dates

“Wat is er mis met een cocktail na het werk?” hoor ik je denken. En daar is inderdaad helemaal niets mis mee. Anderzijds beginnen we ook geen relatie omdat er met die persoon ‘niets mis is’, maar juist omdat we zijn of haar aanwezigheid zo fantastisch vinden dat we niet meer zonder kunnen. Bedenk dus ook voor je afspraakje iets interessants of spannends om samen te doen, want de kans dat je een ‘ja’ krijgt op een volgende date is dan veel groter.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam