sexting niet zonder gevaar

De gevaren van sexting

Ben jij bewust van de gevaren van sexting? Het versturen van seksueel getinte berichtjes, erotische foto’s en filmpjes via de mobiele telefoon is de laatste jaren steeds populairder geworden. Sexting is natuurlijk spannend en leuk en zorgt voor plezier, maar er zitten ook wel wat risico’s aan vast.

Voordelen van sexting

Sexting kan een hele leuke en plezierige manier zijn om elkaar seksueel op te winden. Het is voor velen inmiddels een onderdeel van hun seksbeleving en gewoontes. Sexting wordt vaak ingezet als een spannend, prikkelend en plezierige vorm van voorspel. Het fijne is dat het altijd en overal kan, waar je ook bent en hoe ver je op dat moment ook van elkaar vandaan bent.

Vroeger en nu

Toen er nog geen mobiele telefoons waren was er geen mogelijkheid om aan sexting te doen. In de moderne tijd is die mogelijkheid er wel en er wordt ook gretig gebruik van gemaakt. Niet alleen door de jeugd zoals je misschien wel denkt. Ook erg veel volwassenen vinden het leuk en spannend om met sexting te experimenteren. De jeugd van nu groeit gewoon op met dit fenomeen. Uit een recente peiling bleek dat een kwart van de middelbare scholieren wel eens een naaktfoto of een erotisch filmpje van zichzelf heeft gemaakt. Het grootste deel verzend dit via SnapChat of Whatsapp.

De gevaren van sexting

Behalve spanning en plezier kent sexting ook risico’s. Als een ander erotische teksten, foto’s of filmpjes van jou heeft maakt dat je kwetsbaar. Eenmaal verzonden heb je niet meer in de hand wat de ander daarmee doet. Als relaties eindigen wordt er vaak gedreigd om het materiaal te verspreiden of op speciaal daarvoor bestemde websites te plaatsen, als een vorm van wraak. Dit zorgt natuurlijk voor rampscenario’s. Want als het materiaal daadwerkelijk wordt verspreid dan voel je je niet alleen extra belazerd maar ook nog eens beschaamd. De angst voor ontdekking door bekenden ligt altijd op de loer en dat is bijzonder vervelend. Wees dan ook selectief met wat je naar wie stuurt en zorg ervoor dat je jouw privé materiaal op een beveiligde plaats bewaard.

Experimenteren kan geen kwaad en natuurlijk, in de veiligheid en beslotenheid van een relatie kan sexting een prima manier zijn om elkaar lekker op te winden. Ken je iemand nog niet zo lang, wees dan behoedzaam.  Een gewaarschuwd mens…

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.