De G-Spot bestaat toch!

Voor de mannen en vrouwen die nog moeten bekomen van het nieuws dat de vrouwelijke G-spot helemaal niet zou bestaan, brengt The Independent on Sunday heugelijk nieuws: dat genotscentrum bij vrouwen is wel degelijk een realiteit. Dat hebben kenners in Frankrijk vastgesteld.

Britten keken niet goed
Het was een Duitser die de G-spot ontdekte, het waren Amerikaanse wetenschappers die het begrip wereldberoemd maakten en het waren, enkele weken geleden, Britse onderzoekers die het bestaan van het omstreden plekje ontkenden.

Zes op tien vrouwen
Nu is er alweer een nieuwe ontwikkeling in dit opwindende debat: op een gynaecologisch congres in Parijs verzekerde organisator Sylvain Mimoun de wereld dat de sceptische Britten gewoon slecht onderzoek hadden afgeleverd, dat in werkelijkheid niet minder dan 60 procent van de vrouwen over de G-spot beschikt en dat die “functioneel wordt bij de juiste interactie”.

Gebrek aan respect
Volgens chirurg Pierre Folden toont het recente tweelingenonderzoek aan het Londense King’s College, waaruit zou blijken dat er geen prikkelplek bestaat, “een gebrek aan respect voor wat vrouwen zelf zeggen”.
 
“Die conclusies waren totaal onjuist omdat ze uitsluitend steunden op genetische waarnemingen en het duidelijk is dat er veel varianten bestaan in de vrouwelijke seksualiteit en dat die niet kan worden gereduceerd tot een ja of een nee, een ‘aan’ en ‘af’.”
 
De G-spot werd in de jaren ’40 ontdekt door de Duitse gynaecoloog Ernst Grafenberg en werd veertig jaar later een begrip door een boek van de Amerikaanse seksuologe Beverly Whipple. Sindsdien wordt er op hoog wetenschappelijk niveau over gediscussieerd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?