zomer festival

Dé festivalgids voor kleine mensen

Terreinen vol uitgelaten mensen zullen deze zomer genieten van hun helden op het podium. Helaas zal jij de helft van het grote spektakel niet zien: daarvoor ben je – letterlijk – een maatje te klein.

Zwelt het gejoel op het veld aan? Dan is de band wellicht gearriveerd. Wat ze dragen en hoe ze eruit zien? Daar kan jij alleen maar naar raden. Om te vermijden dat jij énkel de oksels van de mensen rondom je in geuren en kleuren kan beschrijven, hebben wij een paar slimme tips. Zodat je tóch van een mooi uitzicht kan genieten op een festival.

Kom op tijd

Wil je een goed plekje, dan trek je best al bij de groep vóór jouw favoriete band stilletjes richting podium. In de pauze tussen beide acts, wanneer een deel van het publiek nood heeft aan een versnapering of rustpauze, kan jij vervolgens oprukken. Dankzij deze truc beland je iedere keer helemaal vooraan.

Let wel op: mensen met een kleine blaas moeten anticiperen. Niets zo vervelend als helemaal vooraan staan om vervolgens stante pede naar het sanitair te hollen. Au revoir, plekje op de eerste rij. Wie niet graag middenin de massa staat, kan ook vanop een afstandje van het spektakel genieten, best langs de zijkant. Zo heb je een goed zicht op de schermen én kan je toch nog enkele miniatuurmensjes op het podium ontwaren.

Maak gebruik van het terrein

Met een gedetailleerde terreinstudie kom je al een heel eind. Vaak zijn er op bepaalde plaatsen verhoginkjes geïnstalleerd (bijvoorbeeld om bekabeling veilig in weg te stoppen). Die zijn niet alleen leuk om stiekem te gniffelen wanneer een lichtelijk benevelde collega-festivalganger erover struikelt, maar je kan er ook op gaan staan tijdens het optreden. Zo win je vijf centimeter.

Is het festivalplein verdeeld in verschillende vakken met de bekende zwarte hekken? Neem plaats vlak voor of achter zo’n hek. Je kan er je rugzak op laten rusten, of wie écht klein is kan er ook gewoon zelf op gaan staan.

Wees assertief

Staat er een groepje boomlange kerels pal voor je neus? Wees assertief genoeg en vraag of je voor hen mag staan. De kans dat iemand uit puur altruïsme aanbiedt om een stapje achteruit te doen is – euhm – klein, maar als je het lief vraagt, zal quasi niemand er een probleem van maken. En wedden dat je er ook nog eens nieuwe vrienden aan overhoudt?

Die assertiviteit geldt trouwens ook voor toevallige passanten. Heb jij ook het gevoel dat iedereen steeds langs jou moet om hun biertjes te halen? Wel, dat ís ook zo. Precies omdat jij aan de kleine kant bent, lijkt het alsof er op jouw plaats plek zat is om snel tussen de mensenmassa te manoeuvreren. Niet dus. Durf je dan ook onwrikbaar op te stellen. Anders kan je het hele concert lang salsagewijs kleine stapjes naar voren en achteren zetten zodat anderen probleemloos kunnen passeren.

Slimme keuzes

Hou de mensen rond je heen nauwlettend in de gaten. Die Hollandse vriendenkring die net voor je op de grond zit, bijvoorbeeld. Dat lijkt een gezellige bende uitzien, maar de pret is snel voorbij als ze bij het rechtstaan plots allemaal 1.95 blijken te zijn. Vermijd mensen met een rugzak, want die bezorgen je gegarandeerd een blauw oog en heel wat frustraties. Koppels zijn dan weer wél een goed idee. Zij staan meestal netjes naast elkaar, en daar kan jij vervolgens makkelijk tussen kijken.

Een inkopper, maar daarom niet minder handig: ook op modegebied kan je slimme keuzes maken. Plateauzolen zijn momenteel helemaal in, dus gooi je vol overgave op die trend. Hallo, extra centimeters.

Geniet

Bovenal: geniet. Leg je erbij neer dat er altijd momenten zullen zijn waarop je bezwete ellebogen in je gezicht krijgt en dat het voor jou altijd véél drukker lijkt dan voor anderen. Maar weet dat jij ook ongezien naar voren kan kruipen en met een gerust hart je foutste dansmoves kan bovenhalen. Toch geen kat die het ziet.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.