De felle strijd om de vrijgezel

Nederland telt maar liefst 2,3 miljoen vrijgezellen. Klaar om gekoppeld te worden. De grote spelers op de online datingmarkt voeren al jaren een harde strijd om marktaandeel.

Ze vormen een steeds grotere groep in de Nederlandse samenleving: de alleenstaanden. De club telt volgens de meest recente cijfers van het CBS inmiddels zo’n 2,3 miljoen leden. Met andere woorden: bijna één op de vijf Nederlanders van 18 jaar en ouder is single. En zoals met zoveel statistieken het geval is, doen de grote steden daar nog een schepje bovenop. Van alle Amsterdammers tussen 25 en 40 jaar is maar liefst 40 procent alleenstaand. Zij zoeken naar een nieuwe liefde op het werk, in het café, bij de sportvereniging én op internet.

Oorlog op de datingmarkt
Het koppelen van vrijgezellen op het web is het afgelopen decennium uitgegroeid tot miljoenenbusiness. Volgens Tjeerd Korenstra, woordvoerder van Relatieplanet, is de Nederlandse markt goed voor ongeveer 20 tot 25 miljoen euro aan omzet op jaarbasis. Op het speelveld is al jaren een felle strijd gaande, die de afgelopen maanden opnieuw oplaaide. “Het lijkt wel oorlog, zeg ik wel eens. Wie vorige maand de tv aanzette, zag op een avond soms wel zes verschillende reclames van datingsites langskomen”, aldus Korenstra. Zijn Relatieplanet opereert al jaren als marktleider.

De ledenteller van de datingsite staat tot nu toe op 3,8 miljoen. Belangrijkste uitdager en nummer twee op de markt is Lexa, het Nederlandse platform van de grootste Europese datingcommunity Meetic.com. Dit Franse concern wil op korte termijn groeien naar een jaaromzet van 300 miljoen euro en voert de markt aan in onder meer Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk. Elke dag schrijven zich in Europa 30.000 nieuwe leden in op één van de datingsites van het bedrijf. Lees verder..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?