affaire

De ene affaire is de andere niet

Je kunt een affaire hebben. Maar de ene affaire is de andere niet. Laat dat duidelijk zijn. In BN DeStem stond in een bijlage die volledig gericht was aan overspel een overzicht van wat voor soorten affaires men allemaal wel niet kan hebben.

De ene affaire is de andere niet

Een affaire heeft altijd te maken met het op zoek gaan naar iets extra’s buiten je eigen relatie. Zoek je romantiek, zoek je spanning, zoek je seks of is het slechts een roep om aandacht?

1. De romantische affaire

Dit is een affaire die met zijn uitstapjes en weekendjes weg meestal lang kan duren. Het voorziet in de behoeften die de ontrouwe partner in de officiële relatie vaak niet durft te uiten. Vaak lijkt het of de vreemdganger tekort komt, maar dat is niet zo. Deze persoon durft zich in werkelijkheid onvoldoende te geven in een relatie.

2. Virtuele seks

Dit is een affaire waarin je in het geheim berichten uitwisselt. Internetseks is een vorm van vreemdgaan. Je onttrekt je aan je partner en deelt niet alles wat je doet.

3. De noodstopsaffaire

Deze affaire ontstaat wanneer de vreemdganger bij voorbaat al de overtuiging heeft dat zijn relatie zal eindigen. De angst is er omdat hij of zij zichzelf niet de moeite waard vindt.

4. Alleen vrienden affaire

De iets te persoonlijke relatie met een vriend of collega lijkt geen affaire, slechts een onschuldige, maar toch. Wanneer jij een afspraakje hebt en je daar meer dan gewoon naar uitkijkt, je kleren er op uit zoekt, maar vooral dat je dat verzwijgt aan je partner. Het is in ieder geval gevaarlijk voor je relatie. De ontrouw zit hem er in dat je je partner buiten sluit en dat je streeft naar intimiteit met een ander.

5. De protestaffaire

Deze affaire is eigenlijk een roep om aandacht. Je doet het ook niet helemaal stiekem want het moet juist aan het licht komen om de ander dat te laten voelen.

6. De burn-out affaire

Niet alleen een persoon maar ook een relatie kan uitdoven. Wanneer in een relatie lang getracht wordt intimiteit te verkrijgen, kan dat het soms gewoon niet worden. De pogingen mislukken. Hernieuwde pogingen worden buiten de deur gezocht.

7. De pak me dan affaire

Deze affaire heeft ook met intimiteit tekort en aandacht tekort te maken. De ander daar alert opmaken door een jaloersmakende affaire is een optie. Leegte en eenzaamheid zijn de oorzaak dat er weinig te binding gevoeld wordt binnen de eigen relatie.

8. De grote versier affaire

Wanneer er vooral spanning gezocht wordt buiten de eigenlijke relatie, dan worden er vaak veel versierpogingen gedaan. Versieren met doel macht te hebben richting seksuele contacten. Hier achter zit vaak bindingsangst. Het nog niet compleet vast willen zitten in één relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.