affaire
23 June 2015

De ene affaire is de andere niet

Je kunt een affaire hebben. Maar de ene affaire is de andere niet. Laat dat duidelijk zijn. In BN DeStem stond in een bijlage die volledig gericht was aan overspel een overzicht van wat voor soorten affaires men allemaal wel niet kan hebben.

De ene affaire is de andere niet

Een affaire heeft altijd te maken met het op zoek gaan naar iets extra’s buiten je eigen relatie. Zoek je romantiek, zoek je spanning, zoek je seks of is het slechts een roep om aandacht?

1. De romantische affaire

Dit is een affaire die met zijn uitstapjes en weekendjes weg meestal lang kan duren. Het voorziet in de behoeften die de ontrouwe partner in de officiële relatie vaak niet durft te uiten. Vaak lijkt het of de vreemdganger tekort komt, maar dat is niet zo. Deze persoon durft zich in werkelijkheid onvoldoende te geven in een relatie.

2. Virtuele seks

Dit is een affaire waarin je in het geheim berichten uitwisselt. Internetseks is een vorm van vreemdgaan. Je onttrekt je aan je partner en deelt niet alles wat je doet.

3. De noodstopsaffaire

Deze affaire ontstaat wanneer de vreemdganger bij voorbaat al de overtuiging heeft dat zijn relatie zal eindigen. De angst is er omdat hij of zij zichzelf niet de moeite waard vindt.

4. Alleen vrienden affaire

De iets te persoonlijke relatie met een vriend of collega lijkt geen affaire, slechts een onschuldige, maar toch. Wanneer jij een afspraakje hebt en je daar meer dan gewoon naar uitkijkt, je kleren er op uit zoekt, maar vooral dat je dat verzwijgt aan je partner. Het is in ieder geval gevaarlijk voor je relatie. De ontrouw zit hem er in dat je je partner buiten sluit en dat je streeft naar intimiteit met een ander.

5. De protestaffaire

Deze affaire is eigenlijk een roep om aandacht. Je doet het ook niet helemaal stiekem want het moet juist aan het licht komen om de ander dat te laten voelen.

6. De burn-out affaire

Niet alleen een persoon maar ook een relatie kan uitdoven. Wanneer in een relatie lang getracht wordt intimiteit te verkrijgen, kan dat het soms gewoon niet worden. De pogingen mislukken. Hernieuwde pogingen worden buiten de deur gezocht.

7. De pak me dan affaire

Deze affaire heeft ook met intimiteit tekort en aandacht tekort te maken. De ander daar alert opmaken door een jaloersmakende affaire is een optie. Leegte en eenzaamheid zijn de oorzaak dat er weinig te binding gevoeld wordt binnen de eigen relatie.

8. De grote versier affaire

Wanneer er vooral spanning gezocht wordt buiten de eigenlijke relatie, dan worden er vaak veel versierpogingen gedaan. Versieren met doel macht te hebben richting seksuele contacten. Hier achter zit vaak bindingsangst. Het nog niet compleet vast willen zitten in één relatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie