intimiteit

De eerste keer seks: 5 don’ts voor hem en haar

Je hebt de ene date na de andere en jullie hebben het leuk! Er is gezoend, ja gefriemeld ook en nu sta je op het punt om met elkaar naar bed te gaan. Het gaat hier niet om een onenightstand want je hebt serieuze vlinders. Dat maakt die eerste keer seks best een belangrijk moment.  Een verkeerd woord, een verkeerd gebaar, een onhandige blik of opmerking… Er is maar weinig voor nodig om een mogelijke ‘prille relatie met toekomst’ in één klap in de kiem te smoren.

Hieronder vind je vijf don’ts, voor haar en voor hem. Om ervoor te zorgen dat alles de eerste keer goed verloopt en een goede basis voor in de toekomst te leggen. Een lijstje om uit te printen en goed in gedachten te houden als die spannende eerste keer zich aandient

5 DON’TS VOOR HAAR

1# Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne. Denk je dat hét moment zich kan aandienen, bereid je dan goed voor. Scheer je benen, verzorg je bikinilijn en wijder okselhaar. Was je haar, gebruik een goede deodorant (heel belangrijk) en draag schoon ondergoed. Ben je er lichamelijk niet klaar voor, stel het dan uit. Een schaarse lichamelijke hygiëne is een absolute afknapper. Weinig sexy, zullen we maar zeggen.

2# Vergelijk hem niet met ex-en. Vergelijkingen zijn uit den boze! Je hebt er geen idee van hoezeer je daarmee een man voor het hoofd kunt stoten, vooral als het de eerste keer is en de vergelijking voor hem niet voordelig uitvalt. Bij twijfel: zeg niets en praat over andere dingen. Ook als hij je direct vragen over dit onderwerp stelt.

3# Het zal duidelijk zijn dat ook opmerkingen over ‘zijn afmetingen’ off-limits zijn. Dergelijke opmerkingen hebben twee negatieve effecten. Ten eerste kom je over als iemand met veel ervaring op dit gebied – en de meeste mannen vinden dat niet leuk – en ten tweede maak je hem onzeker. En faalangst werkt nu eenmaal negatief, zeker als het op prestaties in bed aankomt. Laat dus opmerkingen als ‘ik voel niets’ achterwege…

4# Hetzelfde geldt voor opmerkingen als: ‘nu al klaar…?’ Er zijn mannen die daar heel slecht op reageren. Bovendien is de eerste keer erg spannend en de maandenlange opgebouwde spanning kunnen leiden tot een snelle ‘ontlading’. Ben je teleurgesteld omdat het te snel ging, geef daar dan geen blijk van. Tenminste, als je hem nog terug wilt zien. Bovendien is het nog te vroeg om te oordelen.

5# Verveel hem niet met je onzekerheden. Houd opmerkingen over je voeten, je benen, je billen, je buik, je borsten voor je. Mocht de relatie toekomst hebben, dan komen deze onzekerheden in een later stadium wel aan bod. De eerste keer is daar gewoon niet het juiste moment voor… als je hem nog terug wilt zien, natuurlijk.

VIJF DON’TS VOOR HEM

1# Verwacht van haar geen prestaties zoals je die gezien hebt op de dvd die je onlangs aan je collectie hebt toegevoegd. Het is de beste manier om haar in haar schulp te laten kruipen. en waarschijnlijk zie je haar na deze ene keer niet meer terug (of neemt ze dezelfde avond nog de benen).

2# Zoek geen bevestiging. Afmetingen en bedprestaties zijn geen onderwerpen voor de eerste keer. Ook niet als je denkt dat je er ‘heel wat van kunt’. Laat het onderwerp voor wat het is…

3# Ook voor hem geldt dat een goede lichamelijke hygiëne belangrijk is. Verzorg je jezelf niet goed, dan toon je weinig respect voor haar. Zij zal je er vast en zeker op beoordelen, om het nog maar niet te hebben over de daling in opwinding en lichamelijke aantrekkingskracht die een slechte lichaamshygiëne teweeg kan brengen.

4# Ga niet prat op prestaties uit het verleden. Gedraag je niet als een doorgewinterde playboy. Want het moment van de waarheid zal zich vroeg of laat aandienen, en zelfs jij weet niet van tevoren hoe je het er die avond vanaf zal brengen. Zorg er daarom voor dat je niet al teveel verwachtingen schept. je voorkomt teleurstellingen. bovendien verwachten de meeste vrouwen echt geen gymnastische hoogstandjes. Een beetje tederheid en een goed voorspel zijn veel belangrijker. Gegarandeerd.

5# Wijs haar nooit op haar lichamelijke onvolkomenheden, ook niet als het maar een heel klein schoonheidsfoutje betreft! Zeg haar nooit dat ze iets te dik is, dat ze een buikje heeft… Nooit, nooit, nooit! en als je ons niet gelooft, sla ons advies de eerstvolgende keer dan maar eens in de wind. Maar kom ons dan niet vertellen, dat we je niet gewaarschuwd hebben… 🙂

Bron: Adversus

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.