alleenstaande ouder vakantie

De eerste keer als alleenstaande ouder op zomervakantie

Pas uit elkaar en nu is de zomervakantie in zicht. Waar ga ik in hemelsnaam heen dit jaar en vooral, met wie? Ga ik zelf met mijn kroost op pad of toch meer net als vroeger met mijn ouders mee? Misschien overweeg je zelfs om maar thuis te blijven en het ‘probleem’ te parkeren naar het najaar of zelfs volgend jaar. Herkenbaar?

Pas gescheiden

Toen ik net gescheiden was besloot ik heel stoer om dit jaar zelf maar te gaan kamperen. Niet langer met de luxe caravan, maar met de tent. Zoonlief van destijds 15 wilde wel met me mee. Dus ik als een malle opnieuw alle kampeerspullen bij elkaar gekocht en gescharreld en op weg naar Frankrijk.

Uppie

Het weer hield niet over, maar ik was apetrots dat ik dit avontuur toch maar in mijn uppie te lijf ging. Totdat we op de – overigens prachtige camping – waren gearriveerd. Mijn zoon vermaakte zich uitstekend. Wat zeg ik?! Die had het zo fantastisch naar zijn zin dat dat ik hem in de 12 dagen die volgden alleen zag wanneer hij bijna omviel van de honger of van de slaap. Ik vond het in één woord VER-SCHRIK-KE-LIJK! De continue aanblik van mijn vorige leven als voltallig gezin zowel voor, naast als achter mijn tentje was een fikse aanslag op mijn psychische gestel.

Alleen maar liever samen

Want hoe goed mijn zoon zich ook vermaakte, ik zat daar simpelweg te verpieteren in mijn uppie met mijn e-readers. In geen velden of wegen iets gezelligs te bekennen, het dichtstbijzijnde dorp met een supermarkt was 10 kilometer verderop en het ‘kind’ alleen laten vond ik al een dingetje als we toch echt inkopen moesten doen.. Op dat moment besloot ik: dit is eens maar NOOIT meer. Ik begreep meteen de enorme toegevoegde waarde van eenoudervakanties. Hier hebben niet alleen je kinderen vakantie, maar jij ook! En … je zit niet iedere avond alleen voor je tentje als je dat niet wilt. Dikke plus wat mij betreft.

Eenoudervakanties

Aan iedere kersvers gescheiden vader of moeder zou ik dan ook willen zeggen: doe het jezelf niet aan. Los van het georganiseer en geregeld, je doet er de kinderen dan misschien een plezier mee, jezelf waarschijnlijk niet. Ga of met vrienden die ook kinderen hebben en waar je ’s avonds gezellig een wijntje mee kunt pakken of samen mee kunt eten. Je ouders mee (mits een goede verstandhouding) is zeker ook gezelliger dan alleen. Zij kennen je als de beste en zullen het prima  vinden als jij je terugtrekt. En hoe sceptisch je misschien ook bent; kijk eens bij de verschillende reisorganisaties voor eenoudergezinnen. Ze hebben een ontzetten leuk aanbod, van kampeervakanties tot hotelvakanties, ver weg én dicht bij huis.

Fijne zomervakantie!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.