Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
alleenstaande ouder vakantie
22 juni 2018

De eerste keer als alleenstaande ouder op zomervakantie

Pas uit elkaar en nu is de zomervakantie in zicht. Waar ga ik in hemelsnaam heen dit jaar en vooral, met wie? Ga ik zelf met mijn kroost op pad of toch meer net als vroeger met mijn ouders mee? Misschien overweeg je zelfs om maar thuis te blijven en het ‘probleem’ te parkeren naar het najaar of zelfs volgend jaar. Herkenbaar?

Pas gescheiden

Toen ik net gescheiden was besloot ik heel stoer om dit jaar zelf maar te gaan kamperen. Niet langer met de luxe caravan, maar met de tent. Zoonlief van destijds 15 wilde wel met me mee. Dus ik als een malle opnieuw alle kampeerspullen bij elkaar gekocht en gescharreld en op weg naar Frankrijk.

Uppie

Het weer hield niet over, maar ik was apetrots dat ik dit avontuur toch maar in mijn uppie te lijf ging. Totdat we op de – overigens prachtige camping – waren gearriveerd. Mijn zoon vermaakte zich uitstekend. Wat zeg ik?! Die had het zo fantastisch naar zijn zin dat dat ik hem in de 12 dagen die volgden alleen zag wanneer hij bijna omviel van de honger of van de slaap. Ik vond het in één woord VER-SCHRIK-KE-LIJK! De continue aanblik van mijn vorige leven als voltallig gezin zowel voor, naast als achter mijn tentje was een fikse aanslag op mijn psychische gestel.

Alleen maar liever samen

Want hoe goed mijn zoon zich ook vermaakte, ik zat daar simpelweg te verpieteren in mijn uppie met mijn e-readers. In geen velden of wegen iets gezelligs te bekennen, het dichtstbijzijnde dorp met een supermarkt was 10 kilometer verderop en het ‘kind’ alleen laten vond ik al een dingetje als we toch echt inkopen moesten doen.. Op dat moment besloot ik: dit is eens maar NOOIT meer. Ik begreep meteen de enorme toegevoegde waarde van eenoudervakanties. Hier hebben niet alleen je kinderen vakantie, maar jij ook! En … je zit niet iedere avond alleen voor je tentje als je dat niet wilt. Dikke plus wat mij betreft.

Eenoudervakanties

Aan iedere kersvers gescheiden vader of moeder zou ik dan ook willen zeggen: doe het jezelf niet aan. Los van het georganiseer en geregeld, je doet er de kinderen dan misschien een plezier mee, jezelf waarschijnlijk niet. Ga of met vrienden die ook kinderen hebben en waar je ’s avonds gezellig een wijntje mee kunt pakken of samen mee kunt eten. Je ouders mee (mits een goede verstandhouding) is zeker ook gezelliger dan alleen. Zij kennen je als de beste en zullen het prima  vinden als jij je terugtrekt. En hoe sceptisch je misschien ook bent; kijk eens bij de verschillende reisorganisaties voor eenoudergezinnen. Ze hebben een ontzetten leuk aanbod, van kampeervakanties tot hotelvakanties, ver weg én dicht bij huis.

Fijne zomervakantie!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Het aantal kinderen dat opgroeit in een eenoudergezin is toegenomen

Het aantal kinderen dat opgroeit in een eenoudergezin, is de afgelopen...

Sinterklaasavond als eenoudergezin: zo maak je er een fijne pakjesavond van!

Het is weer bijna zover: de Sint komt eraan en dat...

Ga je scheiden? Tips om deze periode te overleven

Niet alleen op de Dag van de Scheiding – 13 september...

Gescheiden vrouwen vaker op zoek naar nieuw huis dan mannen

Vrouwen moeten na scheiding vaker dan mannen op zoek naar een...

Je eerste vakantie als single na de scheiding

Pas gescheiden? Dan staat een vakantie waarschijnlijk niet bovenaan je to-do-list....

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie