datingapps testen

De do’s en don’ts van Tinder

Tinder is leuk, maar je kunt soms flink de plank misslaan. Wat je zeker wel kunt doen en wat je beter achterwege kunt laten.  Viva zette deze tips voor jou op een rijtje.

Wat is handig om te doen? DO’s

1.Check woonplaats

De mannen worden geselecteerd op afstand, maar dat wil niet zeggen dat hij daadwerkelijk dichtbij woont. Hij kan ook voor zijn werk toevallig in de buurt zijn, of een Italiaan zijn die om de hoek op een rondvaartboot zit. Vraag dus altijd of hij daadwerkelijk in de buurt woont.

2. Gemeenschappelijke vrienden?

Check of jullie gemeenschappelijke Facebookvrienden hebben. Altijd handig om informatie van los te peuteren.

3. Meer foto’s plaatsen

Zorg ervoor dat je meer dan één profielfoto hebt, anders denkt hij dat het een lucky shot is.

4. Ben specifiek

Houd je profiel kort maar wel specifiek. Dus zeg niet standaard zaken als: ik ben spontaan en hou van lachen. Maar iets specifieks zoals: ik sport graag, en ben gek op het uitgaansleven in Berlijn.

5.  Serieuze relatie? Meld het

Veel mensen beschouwen Tinder eerlijk gezegd als een koeienkeuring en de ideale manier om aan een snelle seksdate te komen. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, zet dit dan in je profiel. Niet om leuke dates af te schrikken, maar om geen valse verwachtingen te scheppen.

Wat kun je beter laten? Don’ts

1. Swipe niet te snel

Soms ben je zoveel mannen aan het wegswipen dat je vingertop deze beweging automatisch maakt als er wél een leukerd voorbij komt. Laat alle mannen dus goed tot je doordringen, voor je ze voorgoed naar de Tindervuilnisbelt swiped.

2. Beoordeel eerst alle foto’s

Ga niet af op zijn eerste profielfoto, maar check altijd ook zijn andere profielfoto’s voor je hem met een hartje beloont. De eerste profielfoto kan namelijk een toevalstreffer zijn of tien jaar geleden gemaakt zijn.

3. Neem het initiatief voor een gesprek

Heb je een match? Wacht dan niet tot híj een gesprek begint. We leven in 2014, de middeleeuwse prinsen op de witte paarden zijn dood, en tijdens het wachten heeft hij alweer met 24 andere meiden getinderd.

4. Vraag op een orginele manier

Als je een gesprek start, begin dan niet met: ‘Hoe gaat het?’. Dat is saai. Leuker is als je hem bijvoorbeeld een dilemma voorlegt (hond of kat? Bier of wijn? Londen of Madrid?) of een originele vraag stelt. Bijvoorbeeld: ‘Wat is je favoriete moment van de dag?’ of: ‘Van welke persoon houd je het allermeest?’

Bron: Viva

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.