Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
eerste date
16 mei 2018

De dating etiquette ofwel ‘datiquette’ anno nu

Hoe je te gedragen wanneer je voor het eerst date, oftewel met iemand uitgaat, zijn in de loop der tijd nogal veranderd. Vroeger golden er strenge en soms zelfs belachelijke regels (denk aan de chaperonne), nu is de datiquette realistischer. Helemaal in lijn met de moderne tijd en de trends van de 21ste eeuw.

Dit is de datiquette anno nu:

  1. Niet zoenen tijdens het eerste afspraakje? Wie zegt dat? Als je daar zin in hebt, dan zijn er geen regels die je tegenhouden. ‘Hard to get’ strategieën zijn iets van de 20ste eeuw…
  2. Wie kiest het restaurant? Heel simpel, degene die betaalt, en dat hoeft echt niet altijd automatisch de man te zijn.
  3. Wie betaalt? Degene die uitnodigt.
  4. Wie nodigt wie uit? Ook daar zijn geen regels voor. Als je iemand wilt uitvragen, dan doe je dat toch gewoon. Dat hij altijd de eerste stap moet zetten, is zo achterhaald. Je vindt hem leuk? Trakteer hem op een kop koffie of vraag hem te eten.
  5. Het eerste afspraakje met een ander paar of een groep vrienden of vrienden erbij? Nee dank je, liever met z’n tweetjes. Chaperonnes zijn zo 20ste, sorry 19e eeuws (tenzij je ‘m via internet kent en hem nog nooit gezien hebt, maar dat is een heel ander verhaal).
  6. Hoe vraag je hem uit (zie punt 4)? De datiquette van nu kan natuurlijk niet om de nieuwe technologie heen. Mocht een afspraakje via SMS een aantal jaren geleden nog ultratechnologisch en misschien ook heel on-romantisch lijken, nu is een afspraakje via een chatapp of de social media (meer dan) helemaal ingeburgerd. Sterker nog, vaak ontmoet je elkaar daar voor het eerst, zij het ‘virtueel’.
  7. Een klein beetje te laat komen maakt je interessant? Echt niet (meer). Punctualiteit is in. In een wereld waarin we alles in real time beleven, is het echt een minpunt als je niet op tijd voor een afspraak bent, ook als het om een eerste date gaat.
  8. Is het not done om met een jongere man uit te gaan? Het ligt eraan hoeveel jonger. Misschien zou je voor het maximale leeftijdsverschil de biografie van Demi Moore erop kunnen naslaan, maar dan nog…
  9. En als hij je na een perfecte avond naar huis brengt? Als de avond echt zo perfect was, waarom zou je dan snel met een wuifhandje voor de huisdeur afscheid van hem nemen (vader zit toch al lang niet meer in zijn pyjama in een donkere huiskamer te wachten totdat je thuis komt)?
  10. De ervaringen van je eerste afspraakje tot in de kleinste details op je webpagina’s bespreken? Misschien niet zo’n goed idee, als je niet wilt dat je ‘friend request box’ overstroomt met friend requests van mensen (mannen) waar je nog geen pixel mee zou willen delen…

Bron & foto: Trendstyle

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Appjes sturen naar je nieuwe liefde: met deze 4 tips een eitje!

Ben je hoteldebotel op je nieuwe liefde? Spannend allemaal! Zeker als...

Waarom iedereen geheimen moet hebben binnen een relatie

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl