sokken in slilppers

De campingslipper is zó hip dat hij alweer gewoon wordt

Er was een tijd… waarin we spontaan braakneigingen kregen bij het ziet van een witte sportsok in een sandaal of slipper. Maar dat was vroeger.  Want sinds een poosje is het de musthave: de ouderwetse campingslipper. Het liefst met Gucci-sportsok en hoge broek. Inmiddels zijn de good-old badslippers helemaal doorgedrongen in het straatbeeld en op de schoolpleinen. “De slipper met sportsok is al lang niet meer origineel, maar gemeengoed aan het worden.”

Catwalk of straatbeeld

Dat de slipper al lang niet meer iets is voor op de catwalk wordt onder meer bewezen doordat vooral jongeren er massaal op gespot worden. Hij is dus helemaal ingeburgerd. “Ik heb ze zelf ook. Het liefst met een paar sokken erin. Het is echt een ding”,  vertelt stylist Bastiaan van Schaik aan AD.

https://www.instagram.com/p/BVjhwh9gUHY/

Fancy slipper

De opkomst van de slipper is waarschijnlijk te danken aan modemerk Gucci, die een soort ‘fancy slipper’ lanceerde als opvolger van hun beroemde instapper. In de slippers (die eigenlijk sliders moeten worden genoemd) moeten sportsokken worden gedragen, in allerlei kleuren. De combinatie slipper met sportsok heeft ertoe geleid dat er in de straten nu een soort mengelmoesje is ontstaan. “Mensen gingen de oude vertrouwde Adidas-badslipper combineren met allerlei sportsokken, maar het liefst met die van Gucci à 90 euro per stuk.”

De mannensok

De slipper is dus de camping ontgroeid, en een echt modestatement geworden. Diverse modemerken hebben op de trend ingespeeld, waardoor er nu een grote variatie aan hippe badslippers te krijgen is. Je vindt ze onder meer in het velours, in bontuitvoering, van leer of met glitters of compleet in Gucci-uitvoering. Maar de oude vertrouwde Adidasvariant met drie dubbele streep is nog steeds het populairst. “Het blijft mode, en het blijven verkopers. Ze proberen natuurlijk zo veel mogelijk versies op de markt te brengen zodat wij ze gaan kopen. Maar voor mannen is er eigenlijk maar een optie: de Adidas-slipper met sok.”

Modeding

De sportsok is essentieel voor de slipper, want de mannenvoet is immers niet bij iedereen geliefd. Daarnaast is de sok ook handig tegen de kou. “De slipper zonder sok is een beetje moeilijk”, vertelt Van Schaik. “Mannen hebben vaak wat moeilijke tenen. Nou ja, de meeste dan. Dus de sok is ook uit esthetisch oogpunt wat verantwoorder.” Voor wie echt walgt van de badslipper is er slecht nieuws: waarschijnlijk blijft hij nog wel even populair. Waarom? “Het is écht een modeding en erg toegankelijk. Ze zijn goedkoop en ze lopen natuurlijk ook gewoon heel erg relaxed.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.