5 date tips niet opvolgen

De beste tips voor een perfecte relatie

Talloze onderzoeken hebben de afgelopen decennia geprobeerd vast te stellen wat het juiste recept is voor een goede relatie. Als we al die onderzoeken bij elkaar gooien, krijgen we een beeld van hoe het perfecte koppel er volgens de wetenschap zou moeten uitzien. Of er in het echte leven ook zo’n duo bestaat, is maar de vraag.

Niet verslaafd aan sms’en

Vorig jaar vonden onderzoekers aan de Brigham Young University dat koppels die ruzie maken, het weer bijleggen en beslissingen maken via sms minder gelukkig zijn in hun relatie. Op het groene telefoontje drukken is dus misschien een beter idee dan snel een berichtje typen.

Kinderloos

Een studie van de Open University bij 5.000 mensen van alle leeftijden met een lange relatie heeft uitgewezen dat koppels zonder kinderen gelukkiger zijn dan koppels mét.

Eerstgeborene + laatstgeborene

Sommige psychologen zijn er van overtuigd dat wanneer een jongste kind en een oudste kind een koppel vormen, je één persoon krijgt in de relatie die graag heeft dat anderen voor hem of haar zorgen en een andere persoon die graag zorgt voor anderen. Dit is de beste combinatie volgens onderzoekers die geloven dat de geboortevolgorde een sterk effect heeft op relaties.

Hetero en feministisch

Heterokoppels waarvan de vrouw feministe is zouden volgens een onderzoek uit 2007 meer tevreden zijn.

Een knappe vrouw en minder knappe man

Een echtgenote die er goed uitziet zorgt ervoor dat de man (en interessant genoeg ook de vrouw) meer tevreden is in het huwelijk volgens een onderzoek dat in 2013 werd gepubliceerd in het ‘Journal of Personality and Social Psychology’. Wanneer de man gelooft dat hij knapper is dan zijn vrouw heeft dit niet hetzelfde effect.

Geen online gamers

Van de 349 getrouwde gamers uit het onderzoek van de Brigham Young Universiteit wou 75 procent van hun partners dat ze wat minder tijd spendeerden achter hun scherm en wat meer tijd in hun huwelijk investeerden.

Even gul/gierig

De University of Michigan ondervroeg in 2009 1.000 getrouwde en ongetrouwde mensen. Uit het onderzoek bleek dat mensen meestal een relatie aangaan met iemand die heel andere gewoontes heeft op het vlak van geld uitgeven. Gierigaards voelen zich met andere woorden aangetrokken tot mensen met een gat in hun hand. Het zijn echter de koppels met dezelfde ingesteldheid over geld die het gelukkigst zijn.

Seks (en veel)

De auteurs van de paper ‘Money, Sex and Happiness: an Emperical Study’ schatten dat wanneer de seksuele activiteit stijgt van één keer per maand naar één keer per week dit dezelfde stijging in geluk teweeg brengt als 50.000 dollar per jaar extra betaald te krijgen. Een andere studie bij 6.500 mensen in een lange relatie toonde aan dat 42 procent van de ondervraagde niet tevreden was met zijn of haar seksleven, en dan vooral door een gebrek daaraan.

Even dronken (of nuchter)

Een dronkenlap en een geheelonthouder is geen geode combinatie. Volgens een studie van het University of Buffalo Research Institute maken koppels met ongelijke drinkgewoontes een grotere kans om uit elkaar te gaan.

Zelfde humor

Verder wijst onderzoek ook nog uit dat het perfecte koppel hetzelfde gevoel voor humor heeft, elkaar oprecht het beste gunt, omringd is door andere koppels die niet gescheiden zijn, erg op elkaar lijken, weinig gemeenschappelijke Facebookvrienden hebben en evenveel in het huishouden doen.

Ken jij zo’n perfect koppel?

Waarschijnlijk niet. Wat werkt voor het ene koppel is vaak helemaal niet zo belangrijk voor het andere. De kans dat wetenschappers ooit écht het recept voor de perfecte relatie ontdekken is dan ook eerder klein.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.