Testosteron en impulsief gedrag

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen, appen.. en dan komt eindelijk het moment: je gaat voor het eerst samen op pad. Maar wat gaan jullie doen? Mocht je nu echt de perfecte date willen plannen, dan hebben experts wel wat tips. Nog op zoek? Schrijf je dan eens in op een goede datingsite.

Drankje

En ja, een drankje doen (wat misschien niet heel origineel is) scoort hierbij het beste. Sterker nog, het is de perfecte eerste date volgens antropoloog Helen Fisher. Zij raadt zelfs aan om voor één of twee alcoholische versnaperingen te gaan, zodat de zenuwen er wat af zijn en je net wat losser wordt.

Perfecte eerste date

Je denkt misschien ook al snel aan een hapje eten, maar dat blijkt volgens haar toch niet zo’n slimme keuze. Waarom niet? Nou, mocht je date toch niet zo soepel verlopen, dan kun je minder makkelijk weg wanneer er nog drie gangen op je staan te wachten. Ga je een drankje doen, dan kun altijd netjes na één glaasje vertellen dat je toch denkt dat het ‘m niet gaat worden (dit kan altijd trouwens naar onze mening, óók bij een etentje).

Kijk aandachtig

Daarnaast heeft de antropoloog nog wat andere tips. Natuurlijk stel je een hoop vragen om achter de interesses van jouw date te komen, maar wist je dat je nog op een andere manier jouw toekomstige lover goed in de gaten kan houden? Bestudeer jouw prins of prinses Charming namelijk ook eens aandachtig. Hoe doet hij of zij tegen het personeel? Zo zie je al een beetje van de persoonlijkheid van iemand, zonder dat je je waslijst erbij hoeft te pakken.

Bron Viva / Cosmo

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam