Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Tinder
24 september 2018

De beste dating-apps voor een veilige date

Praat je over daten, dan heb je het tegenwoordig automatisch over apps. Tinder heeft het naar links of rechts swipen van potentiële dates geïntroduceerd, en inmiddels weten we niet beter. Toch zijn er veel meer mogelijkheden.

Zo staan er apps in de App Store die meer nadruk leggen op het profiel in plaats van foto’s. Ook zijn er dating-apps voor specifieke groepen mensen. Wel kan daten via apps, hoewel de normaalste zaak van de wereld, ook gevaarlijk zijn. In deze gids geven we daarom verschillende tips.

De beste dating-apps

Allereerst de dating-apps. Er staan een hoop verschillende apps in de App Store die elk op een eigen manier iets proberen toe te voegen. We zetten de meest populaire apps die daadwerkelijk iets onderscheidends te bieden hebben op een rijtje.

  1. Tinder

De app Tinder is het bekendste als het gaat om dating. Dat is niet voor niets. De app is mooi en heeft de meeste functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je Spotify-account te koppelen om te matchen op muzieksmaak en kun je gifs sturen in de chat. De focus van de app ligt op foto’s. Je ziet een persoon en swipet naar links of rechts. Swipe je samen naar rechts, dan heb je een match en kun je praten. Zo simpel is het.

  1. OkCupid

Ook OkCupid laat je naar links of rechts swipen op foto’s, maar in vergelijking tot Tinder is er in deze app meer focus op je profiel. Zo krijg je de mogelijkheid om allerlei vragen te beantwoorden, waardoor je meer vertelt over wat je leuk vindt en hoe je in het leven staat. Deze app is dus aan te raden als je niet houdt van de ‘vleeskeuring’ dat Tinder is, maar liever iets verder gaat. Ook leuk is dat je Instagram met de app kunt verbinden, zodat je nieuwste kiekjes direct op je profiel verschijnen.

  1. Happn

Het idee achter Happn is dat deze app mensen in contact brengt die elkaar buiten zijn tegengekomen. Heb je iemand gezien of gesproken in de trein, een winkel of andere plek, maar heb je geen contactinformatie uitgedeeld? Als je beide deze app hebt geïnstalleerd, kun je elkaar weer terugvinden. In Happn vind je dus alleen mensen waar je fysiek bij in de buurt bent geweest.

  1. Bumble

Bumble lijkt op een doorsnee dating-app, maar heeft een belangrijke twist: vrouwen zetten de eerste stap. In veel dating-apps worden vrouwen overspoeld met reacties van mannen waar ze niet op zitten te wachten. Door enkel reacties te ontvangen van mannen die ze zelf leuk vinden, is het voor hen veel overzichtelijker. Voor mannen is er op deze manier meer kans dat gesprekken daadwerkelijk tot iets leiden.

  1. Grindr

Hoewel veel van bovenstaande apps ook mogelijkheden bieden voor mensen die op hun eigen gender of meerdere genders vallen, zijn er ook apps die zich daar specifiek op richten. Grindr is de grootste app voor mannen die contact zoeken met mannen. Deze app heeft meer een focus op hook-ups dan dates, maar je weet het maar nooit.

  1. Her

De app Her focust zich op vrouwen die vrouwen zoeken, voor hook-ups, dates of vriendschap. De app heeft een grote focus op community, dus je vindt er onder andere ook groepsdiscussies en een agenda met evenementen.

Bron: Iphoned

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Intimiteit en seks in corona-tijd : wees bewust van het risico

Omdat intimiteit en seks ook een levensbehoefte is voor iedereen die...

Veel singles zijn online date-moe

Aan enthousiasme en nieuwsgierigheid voor online daten was geen gebrek. In...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie