partneralimentatie

De bekende (v)echtscheidingen

Van Tom Cruise en Katie Holmes tot Estelle en Ruud Gullit, (v)echtscheidingen, we worden ermee overspoeld door de roddelbladen. Naast de bekende BN’ers kent eigenlijk iedereen wel stellen in zijn omgeving waarbij de scheiding op zijn zachtst gezegd niet soepel verloopt.

Emoties
In een echtscheidingsproces draait het meestal om 3 dingen: kinderen, geld en emoties. In deze emotionele fase moet je levensbepalende keuzes voor nu en de toekomst maken. Geen makkelijke klus, vooral niet voor BN’ers, want in zo’n pijnlijk proces als echtscheiding kun je veelal niet goed samenwerken en communiceren. Iets wat vaak dan weer uitgebreid beschreven wordt in de media.

Coach
Bij een scheiding is het voor BN’ers, maar ook voor ons, verstandig om je te laten bijstaan door een professionele coach/therapeut. Zoals we natuurlijk allemaal hebben kunnen zien in het programma ‘echt scheiden’.

Deze coach kan je helpen met de rollercoaster van emoties. De emoties worden tijdelijk geparkeerd, zodat beide partners betere keuzes kunnen maken voor nu, maar vooral ook voor de toekomst.

Roze wolk
Maar eigenlijk moet we daarvoor nog verder terug gaan. Tijdens het sluiten van je huwelijk leven we allemaal op een roze wolk en hoewel de meeste koppels tegenwoordig onder huwelijkse voorwaarden trouwen, weten weinigen waar ze nu echt voor tekenen. Daarbij verandert de wereld continu, dus ook jullie leven.

Minder werken
Tijdens het huwelijk gaan veel vrouwen minder werken, bouwen geen carrière op en dat levert veel problemen op tijdens de scheiding. Hoe onromantisch ook, het is van groot belang om je dit samen al tijdens je huwelijk te realiseren. Als je niet of minder gaat werken, laat de verdienende partner jou dan loon en pensioen uitbetalen en leg dit vast bij een notaris.

Financiële consequenties
Gezien de echtscheidingscijfers ,1 op 3, is de luxe van het niet meer goed regelen van je (financiële) leven namelijk echt voorbij. De komende 10 jaar gaat er een hoop veranderen op het gebied van echtscheidingsrecht. Met alle consequenties van dien. Daar kunnen BN’ers, maar ook wij anno 2012 niet meer zomaar voor weglopen.

www.speeljetoekomst.nu
Een scheiding, groter gaan wonen, maar ook een carrière switch zijn gebeurtenissen die je financiële toekomst kunnen beïnvloeden. Het kan daarom ook geen kwaad om nu alvast te bekijken hoe deze en andere keuzes allemaal invloed hebben op jouw toekomst. Zie www.speeljetoekomst.nu.

Bron: nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!