hart op glas

De 6 meest succesvolle tips om te scoren op een datingapp

Eindelijk die ene dating app gedownload (nadat je dit weekend tijdens het uitgaan niet verder komt dan te jonge hook ups), een swipe-sessie erop zitten en tadaaa daar is-ie: een leuke match. Maar wie en hoe begin je het gesprek?

De slechtste manier om het gesprek te beginnen is in ieder geval met de begroeting ‘Hoi’. Dat blijkt uit onderzoek van The Inner Circle. Hierbij 6 tips hoe je wél een date scoort.

  1. Vraag hoe het gaat

In Nederland heb je 20% minder kans op een reactie als je een gesprek in een dating app opent met ‘hi’, ‘hey’ of ‘hallo’. In het buitenland is dat zelfs 45%. Dus vraag in plaats daarvan bijvoorbeeld hoe het met iemand gaat.

  1. Kies je woorden met zorg

Hoe langer je openingszin, hoe minder kans op een reactie. Maar maak het ook niet te kort, want een gesprek openen met 18 woorden geeft je de meeste kans op een reactie. Dat luistert heel nauw want op een gespreksopener van meer dan 20 woorden zit je toekomstige relatie niet te wachten, volgens The Inner Circle. Kies je woorden dus met zorg.

  1. Noem zijn (of haar) naam

Door de ander bij de naam te noemen heb je 13% meer kans op een reactie. Dat werkt in het buitenland namelijk minder goed.

  1. Stel een vraag, maar niet te vaak

30% van de online vrijgezellen stelt een vraag tijdens een gesprek in een dating app. In Nederland heb je hiermee 6% meer kans op een reactie. Vraag dus, maar met mate! En: bouw je vragen op.

  1. Wees persoonlijk

Een persoonlijke boodschap werkt veel beter dan een cliché openingszin. Zeg dus bijvoorbeeld iets over andermans profielfoto (kan een kiekje zijn op een vakantiebestemming waar jij ook bent geweest!)  of een gedeelde hobby.

  1. Skip emoji’s

Zo’n 5% van de vrijgezellen gebruikt smileys in een gesprek maar emoji’s leveren minder vaak een reactie op. Je kunt ze dus beter achterwege laten. Lastig? Beperk ze dan.

Bron: The Inner Circle

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.