perfecte man daten

De 5 lichaamsvormen van de moderne man

Wanneer je kijkt naar een potentiële relatiekandidaat dan scan je natuurlijk ook meteen even zijn lijf. Maar wat is nu de meest populaire vorm van het mannenlijf anno nu? Nieuw onderzoek heeft de vijf meest populaire lichaamsvormen van de Britse mannen onthuld. Veruit de meest populaire vorm is de rechthoekige waaronder zowel David Beckham als Harry Styles vallen.

Van rechthoekig tot ovaal

Vier van de tien mannen (42%) zijn rechthoekig – waar de vorm van de romp vrij vierkant en plat is. De tweede meest populaire vorm is de Ovaal – de mollige James Corden en Elton John vallen in deze groep. Iets meer dan een kwart van de Britse mannen (26%) zijn Ovalen – overgewicht en met het overtollige vet gelijkmatig verdeeld aan de bovenkant van het lichaam.

De driekhoek

De derde meest populaire vorm is de driehoek – waar de man iets groter is rond het midden. Iets minder dan een op de zeven mannen (14%) vallen in deze categorie – die o.a. David Walliams en de komiek Michael McIntyre omvat.

Meest wenselijk

De twee meest wenselijke lichaamsvormen voor mannen zijn ook de meest zeldzame en beide voorzien van een verbreding van de romp rond de ribbenkast zodat de bovenkant is gevormd als een omgekeerde driehoek. De ruitvormige is de eerste van deze categorieën – en 13% van de Britse mannen hebben deze vorm waaronder James Bond-ster Daniel Craig en het model David Gandy.

Ruitvormig

Mannen die ruitvormig zijn, zijn dun, hebben de neiging om te zwaar te trainen in de sportschool en hebben een solide bovenlichaam die iets breder is rond de ribben dan de taille. De meest gewenste vorm van allen is de omgekeerde driehoek – en slechts 5% van de mannen hebben deze vorm. Dit is waar het lichaam merkbaar in een punt toeloopt vanaf de schouders tot aan de middel zodat het bovenlichaam een perfecte omgekeerde driehoek is. Sterren die deze vorm hebben zijn de sprinter Usain Bolt en de Real Madrid voetballer Cristiano Ronaldo.

5 vormen mannenlichaam

 

Van links naar rechts: ovaal, driehoekig, rechthoekig, ruitvormig en de omgekeerde driehoek.

Er is gekeken naar de cijfers van 2000 mannen om tot de meest populaire lichaamsvormen van de mannen in Groot-Brittannië te komen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!