De 5 grootste voordelen van een mediator scheiding

De 5 grootste voordelen van een mediator scheiding

Op een datingsite hoop je natuurlijk de liefde van je leven te vinden. Daarbij wil je natuurlijk nog helemaal niet denken aan het einde van een relatie. Toch is het belangrijk hier een realistische kijk op te houden. Mensen beginnen immers nooit een relatie met de intentie deze te beëindigen. Maar feit is wel dat gemiddeld ongeveer de helft van de relaties strandt uiteindelijk. Hieronder lees je meer welke voordelen een mediator scheiding in die situatie biedt.

Het besluit, en dit vertellen aan je partner

De meeste stellen kunnen zich tijdens de eerste verliefde periode niet indenken dat ze ooit uit elkaar gaan. Jaren later is de situatie echter heel anders. Partners hebben zich op een andere manier ontwikkeld, ze hebben andere prioriteiten gesteld of de stress van het dagelijkse leven met gezin en werk eist zijn tol. Gemiddeld lopen mensen twee jaar rond met de gedachte ‘ik wil scheiden’, voordat ze ook echt de knoop doorhakken en dit hun partner vertellen.

Dat is altijd een spannend moment. De kans is immers groot dat iemand boos en verdrietig reageert, en het is menselijk dit soort reacties uit de weg te gaan. Daarnaast heeft de mededeling grote impact op het leven van je partner, jou en eventueel jullie kinderen. Dit zal immers ingrijpend veranderen.

Bij je scheiding hulp inroepen van een mediator: 5 voordelen

Heb je je partner verteld dat je wil scheiden, dan zullen allerlei zaken moeten gaan regelen. Welke voordelen heeft een mediator scheiding, in plaats van proberen het zelf te regelen of een advocaat in te schakelen?

1.     Een scheiding is sneller geregeld met een mediator

Een mediator helpt om zo goed en snel mogelijk afspraken over een leefbare situatie na de scheiding te maken, en dit vast te leggen in het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan.

2.     Een mediator informeert jullie over alle belangrijke zaken

Bij een scheiding moeten allerlei juridische, fiscale, financiële zaken geregeld worden. Een mediator weet precies waaraan jullie allemaal moeten denken, zodat je dit niet zelf op hoeft te gaan zoeken’.

Een mediator informeert jullie over alle belangrijke zaken

3.     Een win-winsituatie, belangrijk voor kinderen

In tegenstelling tot een advocaat heeft een mediator als doel voor iedereen een zo optimale situatie te creëren. In plaats van het uit te laten lopen op een vechtscheiding met onmogelijke eisen, proberen jullie elkaar recht aan te blijven kijken. Vooral als er kinderen in het spel zijn is het belangrijk om over de gezamenlijke toekomst na te denken. 

4.     Ook de menselijke kant van de scheiding wordt behandeld

Waar een advocaat vooral focust op het juridische aspect van een scheiding, is er bij mediation ook ruimte voor praktische zaken en de menselijke, emotionele kant.

5.     Een mediator scheiding is goedkoper dan een advocaat

Een scheiding kan met behulp van mediation al binnen vijf weken geregeld worden, wat goedkoper is dan een ellenlange vechtscheiding. Uurtarieven van mediators zijn ook tot wel de helft lager dan die van advocaten.

Scheiden of uit elkaar gaan is nooit leuk. Toch is het belangrijk dat jullie alles zo goed mogelijk regelen. Het inschakelen van een mediator heeft diverse voordelen zoals je hebt kunnen lezen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?