online dating

De 5 grootste afknappers online dating profiel

We hebben de neiging alleen positieve eigenschappen en activiteiten te delen op datingsites om het beste  van onszelf in de spotlights te zetten. Waarom zou je een potentiële match moeten vertellen over je stinkende mond in de ochtend of over het feit dat je soms nog duimt in je slaap? Als iedereen dat soort dingen zou onthullen, dan zouden we allemaal single zijn.

Do’s en don’ts bij het invullen van een online datingprofiel

Maar, hoe ver kun je gaan? Welke waarheden worden het meest verfraaid online? En wat zijn de absolute No-Go’s als het om online dating profielen gaat? Volgens de deelnemers van de laatste enquête van datingsite eDarling zijn er enkele veel voorkomende fouten op online dating profielen die echt niet kunnen.

Wat trekt de aandacht?

De belangrijkste factoren waar we naar kijken als we een online datingprofiel beoordelen zijn de foto (87%), leeftijd (87%), beroep (55%), activiteiten (45%) en slechte gewoontes (28%). En dit is ook precies de informatie die volgens de ondervraagde singles het meest geïdealiseerd wordt op het profiel.

Hoewel 79% van de deelnemers gelooft dat mensen de neiging hebben om de waarheid online te verbloemen, verklaart de overgrote meerderheid (80%) dat ze nog nooit hebben geprobeerd een betere versie van zichzelf te schetsen op hun online profiel.

Waar beoordeel je een profielfoto op?

1. Foto 87%

2. Leeftijd 87%

3. Beroep 55%

4. Activiteiten 45%

5. Slechte gewoontes 38%

Welke informatie wordt het meest geïdealiseerd?

1. Foto 66%

2. Activiteiten 55%

3. Leeftijd 36%

4. Slechte gewoontes 31%

5. Beroep 28%

De No-Go’s voor online dating profielen

Meer dan de helft van de respondenten ergert zich het meest aan taalfouten:  55% zegt spel- of grammaticale fouten de grootste afknapper te vinden in een online datingprofiel. Ook seksuele toespelingen (51%) en narcistische uitspraken (49%) worden niet op prijs gesteld door Nederlandse singles. In de foto selectie is het belangrijk de focus op de persoon te leggen: zonnebrillen (57%) , groepsfoto’s (52%) en feestfoto’s (41%)  worden niet gewaardeerd.

Overdrijven goede eigenschappen

91% van de ondervraagden is het erover eens dat ‘Mensen zich altijd van hun beste en meest gewenste kant willen laten zien, zowel online als offline.’ Net als bij een sollicitatiegesprek of een eerste date zijn mensen geneigd goede kwaliteiten te overdrijven en slechte eigenschappen achterwege te laten.

Eerlijkheid duurt het langst

Sommige personen gebruiken de anonimiteit van de online dating wereld echter om een betere versie van zichzelf te creëren. Namelijk  iemand die ze altijd al hadden willen zijn. Hier schiet men zowel in de virtuele als in de offline wereld weinig mee op. De waarheid komt uiteindelijk boven water en dan blijkt men weinig vergevingsgezind te zijn. Ruim 62% van de ondervraagden zegt geen relatie met iemand te kunnen hebben die zijn/haar persoonlijke profiel verfraaid heeft.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.