online dating

De 5 grootste afknappers online dating profiel

We hebben de neiging alleen positieve eigenschappen en activiteiten te delen op datingsites om het beste  van onszelf in de spotlights te zetten. Waarom zou je een potentiële match moeten vertellen over je stinkende mond in de ochtend of over het feit dat je soms nog duimt in je slaap? Als iedereen dat soort dingen zou onthullen, dan zouden we allemaal single zijn.

Do’s en don’ts bij het invullen van een online datingprofiel

Maar, hoe ver kun je gaan? Welke waarheden worden het meest verfraaid online? En wat zijn de absolute No-Go’s als het om online dating profielen gaat? Volgens de deelnemers van de laatste enquête van datingsite eDarling zijn er enkele veel voorkomende fouten op online dating profielen die echt niet kunnen.

Wat trekt de aandacht?

De belangrijkste factoren waar we naar kijken als we een online datingprofiel beoordelen zijn de foto (87%), leeftijd (87%), beroep (55%), activiteiten (45%) en slechte gewoontes (28%). En dit is ook precies de informatie die volgens de ondervraagde singles het meest geïdealiseerd wordt op het profiel.

Hoewel 79% van de deelnemers gelooft dat mensen de neiging hebben om de waarheid online te verbloemen, verklaart de overgrote meerderheid (80%) dat ze nog nooit hebben geprobeerd een betere versie van zichzelf te schetsen op hun online profiel.

Waar beoordeel je een profielfoto op?

1. Foto 87%

2. Leeftijd 87%

3. Beroep 55%

4. Activiteiten 45%

5. Slechte gewoontes 38%

Welke informatie wordt het meest geïdealiseerd?

1. Foto 66%

2. Activiteiten 55%

3. Leeftijd 36%

4. Slechte gewoontes 31%

5. Beroep 28%

De No-Go’s voor online dating profielen

Meer dan de helft van de respondenten ergert zich het meest aan taalfouten:  55% zegt spel- of grammaticale fouten de grootste afknapper te vinden in een online datingprofiel. Ook seksuele toespelingen (51%) en narcistische uitspraken (49%) worden niet op prijs gesteld door Nederlandse singles. In de foto selectie is het belangrijk de focus op de persoon te leggen: zonnebrillen (57%) , groepsfoto’s (52%) en feestfoto’s (41%)  worden niet gewaardeerd.

Overdrijven goede eigenschappen

91% van de ondervraagden is het erover eens dat ‘Mensen zich altijd van hun beste en meest gewenste kant willen laten zien, zowel online als offline.’ Net als bij een sollicitatiegesprek of een eerste date zijn mensen geneigd goede kwaliteiten te overdrijven en slechte eigenschappen achterwege te laten.

Eerlijkheid duurt het langst

Sommige personen gebruiken de anonimiteit van de online dating wereld echter om een betere versie van zichzelf te creëren. Namelijk  iemand die ze altijd al hadden willen zijn. Hier schiet men zowel in de virtuele als in de offline wereld weinig mee op. De waarheid komt uiteindelijk boven water en dan blijkt men weinig vergevingsgezind te zijn. Ruim 62% van de ondervraagden zegt geen relatie met iemand te kunnen hebben die zijn/haar persoonlijke profiel verfraaid heeft.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam