groepsreis ver

De 30 grootste reisblunders

Wat in Nederland de normaalste zaak van de wereld is, kan in een ander land juist onbeleefd overkomen. In het buitenland gelden andere tradities, manieren en regels die voor buitenstaanders niet altijd bekend zijn. Met de volgende tips van Columbus Magazine voorkom je ongemakkelijke situaties op reis!

Aan tafel

Hoewel het hier netjes is om mes en vork te gebruiken, is dat op reis niet altijd de bedoeling. Snij in Italië bijvoorbeeld nooit je spaghetti in stukjes, en gebruik geen bestek bij het eten van een taco in Mexico. Ook het snijden van salade in Frankrijk is niet volgens de etiquette. Ga je een hapje eten in Japan, steek dan nooit je stokjes rechtop in rijst want dat verwijst naar een begrafenisritueel. Eet in Oekraïne je bord niet helemaal leeg, want dan geef je de indruk dat je te weinig eten hebt gekregen, en wees nooit te laat voor een maaltijd in Venezuela. In Bolivia is het niet gepast om over geld en werk te praten. Verder kan je in Taiwan gerust een boer laten want dat is complimenteus naar de chef.

Cadeautjes

In Vietnam kan het ondankbaar overkomen als je een cadeau ontvangt met één hand, dus neem liever iets aan met twee handen. In China kan je beter geen klokken of paraplus cadeau geven omdat ze ongeluk brengen. De woorden voor ‘klok’ en ‘paraplu’ klinken namelijk net als de woorden voor ‘dood’ en ‘scheiding’. In Rusland moet je geen boeket met een even aantal bloemen geven, omdat dit alleen gedaan wordt wanneer je een boeket bij een graf legt. Verder brengen de cijfers 4 en 9 ongeluk in Japan dus kijk uit met cadeautjes geven die met deze cijfers te maken hebben.

Lichaamstaal

Wees voorzichtig met zoenen en handen vasthouden in Dubai, omdat intimiteit in het openbaar niet toegestaan is volgens de Islam. In Thailand mag je als vrouw geen monniken aanraken, en in Bangladesh is het erg onbeleefd om te wijzen met je vinger. Het stopteken (je hand recht omhoog houden) is in Griekenland een beledigend gebaar en het oké-teken (waar je wijsvinger en je duim een rondje vormen) is in Brazilië ook alles behalve een aardig gebaar. Laat tijdens het proosten in Hongarije de glazen niet tegen elkaar aantikken en kijk elkaar goed in de ogen bij het heffen van de glazen in Frankrijk.

Het lichaam

In Cambodja is het niet netjes om iemand aan te raken met je voet, en in Irak is het not done om de zolen van je schoenen of voeten te tonen aan iemand. Wanneer je in Turkije een huis binnenloopt, trek dan altijd je schoenen uit. Verder is het, net als in veel andere Aziatische landen, in Indonesië niet de bedoeling dat je met je linkerhand eet. Deze hand word over het algemeen als minder schoon gezien dan de rechterhand.

In het openbaar

Je kan beter geen fooi achterlaten in een restaurant in Japan, want dit kan verkeerd overkomen. In Rusland moet je als bijgelovige niet binnenshuis fluiten omdat je dan al je geld zou verliezen. Het is ook een heel slecht idee om in Singapore je kauwgom op straat te gooien; je kan hier een flinke boete voor krijgen. Het is zelfs verboden om kauwgom te verkopen. Stop verder in China niet je vingers in je mond want de inwoners vinden het grof en onhygiënisch als je op je nagels zit te bijten.

Veel reisplezier!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.