uitmaken relatie

De 3 vreselijkste woorden op een eerste date

Zo’n eerste date een soort Russische roulette. Want hoewel de kans bestaat dat er iets moois uitkomt, loop je ook het risico dat het uitmondt in een regelrechte flop. Zeker als je een of meer van deze drie vreselijke woorden in je mond neemt.

Date fiasco

Nu kan je zelf uiteraard veel doen om zo’n fiasco te voorkomen. Als je heel veel van deze date verwacht zal je zeker je beste beentje voorzetten om er een gezellige, bijzondere en leuke date van te maken. Wat je date in kwestie doet, of laat, dat heb je helaas niet in de hand. Voor hetzelfde geld komt je date veel te laat aankakken (weg sfeer) of zijn die witte tennisstokken nog steeds een vast onderdeel van zijn sokken la.

Vrouwen die duidelijk al beschonken zijn als jij relatief nuchter aankomt fietsen op de keurig afgesproken tijd of wat te denken van een overduidelijk zweetlucht, weinig tafelmanieren en een behoorlijk opvallende slissende uitspraak. De lijst van afknappers tijdens een eerste date is oneindig.

3 vreselijkste woorden die je niet moet noemen op 1e date

Toch heb je altijd baas boven baas. Er zijn dingen die echt ‘not done’ zijn om te noemen tijdens een eerste date. Deze drie zorgen er vrijwel altijd voor dat er zeker geen tweede date inzit! Als dat wel is waar je op uit bent, dan doe je er verstandig aan het uit je hoofd te laten die onderwerpen aan te roeren. Hier komen ze.

Ex

Of het waar is of niet dat je ex je continue probeert een hak te zetten, je bankrekening heeft geplunderd, je kinderen bij je weg houdt of horrorverhalen over jou aan jullie voormalige vrienden heeft doorgebriefd, het doet er niet toe. Niet nu, niet vandaag, niet vanavond. Het onderwerp ex wordt over het algemeen echt niet gewaardeerd op een eerste date. Je zit daar tenslotte om elkaar beter te leren kennen, niet om hem of haar aan je ex voor te stellen.

Seks

Het is maar 1 lettertje meer maar de hele tijd vunzige, seksistische opmerkingen maken of er om de vijf minuten op zinspelen dat hij/zij wel een heel lekker hapje is dat je binnen nu en een paar uur uit de kleren wil hebben voor een potje stomende seks is bijna altijd een serieuze afknapper tijdens een date. Vind je iemand echt leuk, de moeite waard? Doe dan eens je best om wat verder te kijken dan het oppervlak. Stel vragen, lach samen, maak plezier en geniet van elkaars gezelschap met kleren aan. Wedden dat die seks dan vanzelf wel komt en hoe! Alleen niet op die eerste date.

Geld

Of je nou in hele goede doen bent, of 500 euro rood staat omdat je alweer bent wezen shoppen of die lastminute écht niet kon laten lopen, praten over geld is echt een afknapper op een eerste date. Je komt ofwel over als een arrogante opschepper of als een kneus die niet met geld om kan gaan. Probeer zelfs het alsmaar terugkerende ritueel ‘wie betaalt de rekening’ voor te zijn. Heel vervelend als je staat te stotteren omdat je zonder pinpas van huis bent vertrokken omdat je dacht dat hij wel zo galant was om voor twee te betalen.. Heel gênant.

Als je deze drie missers achterwege laat, vergroot je echt de kans op een leuke, succesvolle date! Meer date tips vind je hier.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.