Inpakken en wegwezen checklist

De 100 meest gastvrije steden ter wereld

De laatste jaren krijgen steden als Amsterdam, Praag en Barcelona zoveel toeristen over de vloer dat de inwoners ze niet graag meer zien komen. Daarom startte Travelbird een uitgebreid onderzoek naar de gastvrijheid van de vijfhonderd top toeristische bestemmingen in de wereld, uitgekozen op basis van cijfers van de UNWTO). 

Welkom voelen

Travelbird ging daarbij na welke factoren bepalen of een toerist zich welkom voelt. Je kan hierbij denken aan de plaats waar toeristen aankomen (een vliegveld, treinstation), de bereidheid van de inwoners om toeristen te ontvangen, de mate waarin ze de Engelse taal beheersen. Ook vroeg Travelbird vijftienduizend reisjournalisten naar hun persoonlijke ervaringen. Zo kon een lijst van honderd steden samengesteld worden. Die honderd steden moesten vervolgens gerangschikt worden naar gastvrijheid.

Toeristische capaciteit

Om dat te bepalen moest gekeken worden hoe het zit met de toeristische capaciteit van die steden. Wanneer een stad te veel toeristen ontvangt en daardoor over de toeristische capaciteit heengaat, ontstaan er immers problemen: lange rijen, prijsstijgingen en negatieve gevoelens bij de inwoners. Travelbird berekende de toeristische capaciteit door een aantal factoren te vergelijken: het aantal inwoners in verhouding tot het aantal toeristen tijdens het hoogseizoen, het aantal gelicenseerde hotelbedden samen met het aantal bedden dat via andere netwerken zoals Airbnb per vierkante kilometer wordt verhuurd.

Rotterdam in de top 5

Daarnaast hield Travelbird een representatieve peiling onder lokale inwoners waarbij geïnformeerd werd naar de negatieve of positieve invloed van het toerisme op hun dagelijks leven. Op basis van al die informatie kon Travelbird de honderd steden rangschikken naar gastvrijheid. Leuk om te zien dat Rotterdam zelfs op nummer 5 staat! Overigens zijn alle honderd steden op de lijst gastvrij. Dat geldt ook voor de steden onderaan de lijst. Het volledige overzicht van de honderd steden kan je vinden op de website van Travelbird.meest gastvrije steden

 

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.