zonvakantie vrijgezellen

De 10 voordeligste Europese zomerbestemmingen

De zomer is in aantocht en dat betekent voor veel Nederlanders de hoogste tijd voor een welverdiende vakantie. Wie nog niet geboekt heeft en op een flinke aanbieding hoopt, kan rustig achterover leunen: dit zijn de 10 voordeligste Europese vakantiebestemmingen op een rijtje!

KAYAK.nl bracht de totale kosten voor de perfecte zomervakantie in kaart in een infographic, inclusief de gemiddelde prijs voor een retourvlucht, zes overnachtingen in een 4-sterrenhotel, een huurauto voor een week, zes maaltijden in een restaurant, een museumticket, drie cocktails op het strand of bij een bar én een kleine souvenir om mee naar huis te nemen.

Portugal en Spanje zijn het voordeligst

De Portugese stad Porto staat dit jaar op de eerste plaats van voordeligste zomerbestemmingen. Een week vakantie kost in totaal gemiddeld € 1.040,-. Wie liever naar Spanje gaat, kan in Madrid voordelig genieten van de zon voor een gemiddelde totaalprijs van € 1.175,-. Ook andere Spaanse en Portugese steden zijn deze zomer goedkoop voor Nederlanders. Sterker nog: in de top 10 komen maar liefst vier Portugese én vier Spaanse bestemmingen voor.

Budgetbestemmingen in Spanje

Naast Madrid zijn Alicante, Malaga en Barcelona de voordeligste Spaanse vakantiebestemmingen. Opvallend is dat een vlucht naar Barcelona het goedkoopste is, maar dat de gemiddelde hotelprijs ervoor zorgt dat deze zonnige stad op de tiende plek belandt.

Budgetbestemmingen in Portugal

Naast Porto, Lissabon en Faro – die allemaal op het vasteland van Portugal liggen – staat ook het Portugese Ponta Delgada in de top 10. Voor deze bestemming – die op de eilandengroep Azoren ligt – moeten reizigers weliswaar wat langer in het vliegtuig zitten, maar door de lage hotelprijzen ben je hier gemiddeld voordeliger uit dan een week in het eveneens Portugese Faro.

goedkope zomervakantie

Opvallend is dat alle bestemmingen uit de top 10 in Zuid-Europa liggen. Naast de Spaanse en Portugese bestemmingen komen ook Rome en Milaan voor in de top 10.

Voordelig vliegen naar Rome en Milaan

De twee romantische Italiaanse steden Rome en Milaan zijn deze zomer voor Nederlanders het goedkoopst om naartoe te vliegen. Heen en weer naar Milaan kan al voor zo’n € 64,-. Ook is Rome met gemiddeld € 116,- voor een retourticket minder duur dan Spaanse en Portugese bestemmingen. Daarentegen zijn de verblijfkosten in de Italiaanse steden over het algemeen wat duurder. Zo betaal je in Milaan het meest voor een maaltijd in een restaurant en is het in Rome vrij prijzig om te overnachten: zo’n € 893,- voor een week in een 4-sterrenhotel.

Cocktail-liefhebbers zijn het goedkoopst uit in Porto

Terwijl Malaga de goedkoopste bestemming is om uit eten gaan, is Porto onverslaanbaar als het om cocktails gaat. Drie mojito’s in deze historische Portugese stad kosten slechts € 15,-. Ter vergelijking: in Rome en Madrid is men het dubbele kwijt en in Ponta Delgada (Azoren) zijn reizigers met ruim € 20,- per mojito(!) helemaal duur uit.

Museumtickets en souvenirs op alle bestemmingen voordelig

Museumtickets zijn over het algemeen goed betaalbaar in alle steden uit de top 10. Op Madrid en Rome na ben je minder dan een tientje kwijt voor een museumbezoek. In het Spaanse Alicante zijn de meeste musea zelfs gratis en ook in Faro betaal je gemiddeld € 1,- per museumbezoek. Mochten reizigers een koelkastmagneet als souvenir mee naar huis willen nemen, dan kan dat op alle bestemmingen voor maximaal € 5,-.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!