kerstfeest borrels singles

De 10 leukste redenen om nuchter te blijven deze feestdagen

Verheug jij je op de feestdagen en vooral op de lekkere alcoholische drankjes die daarmee gepaard gaan? Wijntje, biertje, champagne of een likeurtje… Voor veel mensen hoort alcohol gewoon bij de feestdagen, maar is het niet veel leuker om nuchter te zijn? De tien leukste redenen op een rij!

Je herinnert je alles nog

Dit keer belt iedereen jou om te vragen wat er allemaal is gebeurd. Jij weet waar je broer zijn sleutels neer heeft gegooid, wat je zusje in haar woedeaanval tegen je moeder zei en met wie je vriendin laat op de avond zoende.

Je geniet van het eten

Door de hoeveelheid drank en lekker eten moest je vorig jaar op de eerste avond al overgeven. Als je nuchter blijft, heb je dit probleem niet én proef je het eten ook nog eens een stuk beter.

Facebook is je vriend

Voorheen zetten jouw vriendinnen je in smakeloze poses op Facebook. Dit jaar ben jij aan de beurt. Je blijft nuchter en houdt je telefoon in de aanslag om ze eindelijk eens terug te pakken!

Je praat je mond niet voorbij

“Weten jullie al dat ze zwanger is?” roep je lachend, terwijl je naar je nichtje wijst die woedend terugkijkt. Oeps, dat was nog een geheim. Als je nuchter gebleven was, had je dit er niet zomaar uitgeflapt…

Aan niemand de liefde verklaren

In beschonken toestand lijkt de wereld stukken mooier. Die lieve, aanhankelijke man die je nog maar net kent is de liefde van je leven. Je verklaart aan hem de liefde, maar als je wakker wordt schaam je je kapot. Zo leuk was hij helemaal niet!

Je stuurt je ex geen berichtje

Met een paar drankjes te veel op, wil je nog weleens in de verleiding komen om je ex een berichtje te sturen. Waarom is het ook alweer uitgegaan…? In nuchtere staat weet je meteen dat het een stom idee is en blijf je van je telefoon af.

Alles in goede banen leiden

Sommige kerstfeestjes willen nog weleens uit de hand lopen door de hoeveelheid drank en harde muziek. De buren kunnen gaan klagen en voordat je het weet staat ook de politie op de stoep. Als jij nuchter blijft, ben je de aangewezen persoon om als woordvoerder op te treden en het allemaal met een sisser af te laten lopen.

Niet wachten in de kou

Mensen trekken er massaal op uit om rond de feestdagen ergens feest te vieren. Als iedereen drinkt, wil ook iedereen een taxi bellen. Het resultaat: ellenlange wachtrijen. Als je nuchter bent, kun je nog gerust naar huis rijden.

De avond duurt langer

Je maakt de hele avond bewust mee, waardoor je er ook meer en langer van kunt genieten. Je ligt niet ergens half op de bar te slapen, maar kunt deze keer de hele avond mee-feesten.

De kater blijft uit

Wakker worden zonder hoofdpijn of misselijkheid klinkt toch heerlijk? Je kunt vroeg op, lekker ontbijten, sporten terwijl de rest van het land nog in diepe slaap is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.