willie test womanizer

De 10 grootste fabels over ontrouw

Een affaire kan iedereen overkomen, van de lokale politicus die met zijn broek op de knieën betrapt wordt tot de buurvrouw die de karateleraar van de kinderen inzet voor privélessen.

Wanneer iemands ontrouw aan het licht komt, zijn we er altijd als de kippen bij om te oordelen, maar zelfs mensen die al pijnlijk met het hoofd tegen de muur liepen, blijven bepaalde fabels over bedrog koesteren. Het is niet altijd evident om feiten van fictie te onderscheiden, zeker niet bij gevoelige onderwerpen als ontrouw.

Ontdek hier de 10 grootste fabels over affaires:

* Wie bedriegt, is actief op zoek naar een affaire *
Feit: een affaire overvalt veel mensen vaak wanneer ze er absoluut niet naar op zoek zijn. Dit is vooral het geval bij mensen die hun partner maar met één iemand bedriegen. Vaak begint het als een vriendschap die onbewust intiemer wordt en uitbarst in lust en passie.

* De meesten mikken op jonger en knapper *
Denk aan Arnold Schwarzenegger en zijn poetsvrouw. De meeste affaires zijn – in tegenstelling tot wat Hollywoodfilms je willen wijsmaken – niet noodzakelijk met jongere, rijkerere of aantrekkelijkere bedpartners.

* Een affaire is het einde van je huwelijk *
Meer dan 50 procent van alle huwelijken is effectief in staat een affaire te overleven. Veel koppels zijn verbaasd dat het kan, maar komen er soms zelfs sterker uit.

* Eens ontrouw, altijd ontrouw *
Hoewel het klopt dat sommige mensen de ene affaire na de andere hebben, blijft het bij velen bij één enkele keer. Wat nadien gebeurt kan een relatie of huwelijk stabieler of net met de grond gelijkmaken. Complete eerlijkheid is namelijk een noodzaak.

* Affaires zijn het gevolg van een probleem *
Hier is de waarheid: Er is in elke relatie wel iets mis. Affaires reflecteren misschien wel dat koppels niet weten hoe ze samen aan hun problemen moeten sleutelen, maar ze horen er niet door rechtvaardigd te worden.

* Ontrouw draait helemaal rond seks *
In de realiteit ontstaan veel affaires vanuit de noodzaak aan meer emotionele verbintenis. Soms gaat het zelfs niet verder dan dat, al leidt het gevoel van emotionele verbondenheid in veel gevallen wel tot fysieke intimiteit. Toch is seks vaak niet de dominante beweegreden.

* Affaires draaien nooit puur om seks *
Ook de tegenovergestelde stelling is onzin. Zo zijn er wel degelijk mensen die door een onbevredigend seksleven grijpen naar avontuurtjes, enkel en om meer seks te krijgen.

* Zonder seks is er geen sprake van een affaire *
Is het bedrog om een halve nacht wakker te blijven en stiekem je meest intieme gedachten te delen met die ene oude vlam? Wie het zelf doet, ziet dit misschien niet als ontrouw, maar je mag er zeker van zijn dat partners er anders over zullen denken. Wie een emotioneel deel van zichzelf aan een potentiële affairepartner geeft, is op een bepaalde manier ontrouw.

* Affaires zijn het bewijs dat je ongelukkig bent *
Cijfermateriaal van allerhande onderzoeken naar ontrouw maken duidelijk dat de meeste mensen die een affaire hebben hun partner niet willen verlaten. Maar liefst 56 procent van mannen en 34 procent van vrouwen bestempelen hun relatie of huwelijk zelfs al (zeer) gelukkig.

* Ook al blijf je samen, echt gelukkig zijn is uitgesloten *
Wanneer ontrouw aan het licht komt en koppels toch besluiten om samen te blijven, is de standaard opvatting dat ze nooit nog echt gelukkig kunnen zijn. Het ding is dat mensen niet snel zullen praten over affaires met vrienden of buren, waardoor succesverhalen ook stilgezwegen worden.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.