dating tips
1 juli 2015

Datingtips voor vrouwen van ervaren mannen

Daten is weten.  Voor een eerste date moet je weten wat je wel en niet moet zeggen, weten wat je aan moet doen, weten waar je het best kunt afspreken, gewoon weten wat je wil. Dat je zenuwachtig bent is vrij normaal. Je hebt waarschijnlijk niet iedere  dag een date met iemand, waarvan je toch stiekem hoopt dat er deze keer wel een klik zal zijn. Advies voor vrouwen van mannen die van wanten weten kan bijdragen aan het misslaan van de plank.

Tips voor vrouwen door ervaren mannen

Op een eerste date ga je een eerste indruk krijgen en een eerste indruk achterlaten. Dat je aan een date begint door je beste beentje voor te zetten daaraan twijfelt niemand, maar dat je er af en toe goed naast kunt zitten, dat is een feit. Laat je daarom adviseren met tips over wat wel te doen en wat je daardoor vanzelf niet moet doen. In dit geval komen de tips van mannen die al heel wat ervaring hebben opgedaan met daten.

1. Outfit aanpassen

Je denkt misschien: “Eerste date, ik moet er perfect uitzien”, maar wie in een bruin kroegje gezellig iets gaat drinken hoeft niet te verschijnen in een strakke little black dress. Je zal niet thuishoren in de omgeving en hem daardoor een oncomfortabel gevoel geven. Pas daarom je outfit gewoon aan de activiteit aan.

2. Beslissingen nemen

Laat een eeuwige herhaling van zinnetjes als “Ik weet het niet, wat denk jij ervan?” of “Kies jij maar” gerust achterwege. Dit wil niet zeggen dat je alle beslissingen moet nemen, maar wat input geven kan geen kwaad want besluiteloosheid is overduidelijk niet sexy. Wanneer hij je een aantal activiteiten geeft om te doen tijdens jullie date, kies er dan gewoon eentje uit. Neem gerust een besluit.

3. Normaal eten

Wanneer je de kleine versie van de magere salade bestelt om daar dan nog de helft van te laten liggen, gaat hij niet denken dat je slank en sexy bent, maar eerder een verstoorde relatie met voeding hebt. Eet daarom gewoon normaal. Mannen houden namelijk van een vrouw die geniet van een lekkere maaltijd zonder dat er een kilo schuldgevoelens afdruipen. Bijkomstigheid is dat levensgenieters aan tafel  ook gezien worden als levensgenieters tussen de lakens.

4. Rekening mee betalen

Wanneer de rekening komt, wacht gewoon rustig af tot hij deze pakt en toon dat je ook bereid bent je steentje bij te dragen door je portefeuille boven te halen. Wanneer hij duidelijk maakt dat hij betaalt, zeg dan dank je wel en stop ze terug in je tas. Doet hij dat niet, wees dan niet teleurgesteld dat je de helft moet bijleggen. Het is crisis voor iedereen.

5. Seks hebben is geen must

Volgens veel mannen wekt seks op de eerste date meteen de indruk dat je helemaal niet op zoek bent naar iets serieus. De kans dat er een relatie voort groeit uit jullie afspraakje zou dan ook aanzienlijk kleiner zijn. Volg vooral je gevoel.

6. Gezonde interesse tonen

Maak geen ultieme vragenronde van je afspraakje. Toon welgemeende interesse in de ander. Deel zelf ook een aantal leuke anekdotes met hem en wees open over jezelf, zonder uiteraard je hele levensverhaal te ontrafelen. Hoe goed je er ook mag uitzien, wat hem over de streep zal trekken om een tweede date te plannen is vooral hoe grappig en aangenaam je gezelschap is.

7. Gepast afwachten

Volgens mannen horen dames na een eerste afspraakje te wachten tot ze een seintje krijgen. Eerlijk? Niet echt, maar je zal toch aan de drang moeten weerstaan om sms’en te sturen met hoe leuk je het wel niet vond. Wanneer dat gevoel wederzijds is, zal het contact wel volgen. Zo niet, dan hoef je jouw energie ook niet te verspillen. Het is niet dat je de man van je leven aan je neus laat voorbijgaan door hem de eerste ‘move’ te laten maken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Geen ongemakkelijke stiltes meer met deze 15 vragen op je eerste date

Je wil iemand zo snel mogelijk leren kennen, maar vaak vertrekt...

7x dingen die mannen doen waar vrouwen opgewonden van raken

Natuurlijk, we worden ook opgewonden van zijn brede armen, mooie ogen...

Groente BBQ recept: aubergine bruschetta

Eens wat anders dan anders van de BBQ deze zomer? Denk...

No waste aspergesoep van de schillen en kontjes

De schillen en de kontjes van de asperges zijn perfect om...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie

SmartSingles.nl