dating tips

Datingtips voor vrouwen van ervaren mannen

Daten is weten.  Voor een eerste date moet je weten wat je wel en niet moet zeggen, weten wat je aan moet doen, weten waar je het best kunt afspreken, gewoon weten wat je wil. Dat je zenuwachtig bent is vrij normaal. Je hebt waarschijnlijk niet iedere  dag een date met iemand, waarvan je toch stiekem hoopt dat er deze keer wel een klik zal zijn. Advies voor vrouwen van mannen die van wanten weten kan bijdragen aan het misslaan van de plank.

Tips voor vrouwen door ervaren mannen

Op een eerste date ga je een eerste indruk krijgen en een eerste indruk achterlaten. Dat je aan een date begint door je beste beentje voor te zetten daaraan twijfelt niemand, maar dat je er af en toe goed naast kunt zitten, dat is een feit. Laat je daarom adviseren met tips over wat wel te doen en wat je daardoor vanzelf niet moet doen. In dit geval komen de tips van mannen die al heel wat ervaring hebben opgedaan met daten.

1. Outfit aanpassen

Je denkt misschien: “Eerste date, ik moet er perfect uitzien”, maar wie in een bruin kroegje gezellig iets gaat drinken hoeft niet te verschijnen in een strakke little black dress. Je zal niet thuishoren in de omgeving en hem daardoor een oncomfortabel gevoel geven. Pas daarom je outfit gewoon aan de activiteit aan.

2. Beslissingen nemen

Laat een eeuwige herhaling van zinnetjes als “Ik weet het niet, wat denk jij ervan?” of “Kies jij maar” gerust achterwege. Dit wil niet zeggen dat je alle beslissingen moet nemen, maar wat input geven kan geen kwaad want besluiteloosheid is overduidelijk niet sexy. Wanneer hij je een aantal activiteiten geeft om te doen tijdens jullie date, kies er dan gewoon eentje uit. Neem gerust een besluit.

3. Normaal eten

Wanneer je de kleine versie van de magere salade bestelt om daar dan nog de helft van te laten liggen, gaat hij niet denken dat je slank en sexy bent, maar eerder een verstoorde relatie met voeding hebt. Eet daarom gewoon normaal. Mannen houden namelijk van een vrouw die geniet van een lekkere maaltijd zonder dat er een kilo schuldgevoelens afdruipen. Bijkomstigheid is dat levensgenieters aan tafel  ook gezien worden als levensgenieters tussen de lakens.

4. Rekening mee betalen

Wanneer de rekening komt, wacht gewoon rustig af tot hij deze pakt en toon dat je ook bereid bent je steentje bij te dragen door je portefeuille boven te halen. Wanneer hij duidelijk maakt dat hij betaalt, zeg dan dank je wel en stop ze terug in je tas. Doet hij dat niet, wees dan niet teleurgesteld dat je de helft moet bijleggen. Het is crisis voor iedereen.

5. Seks hebben is geen must

Volgens veel mannen wekt seks op de eerste date meteen de indruk dat je helemaal niet op zoek bent naar iets serieus. De kans dat er een relatie voort groeit uit jullie afspraakje zou dan ook aanzienlijk kleiner zijn. Volg vooral je gevoel.

6. Gezonde interesse tonen

Maak geen ultieme vragenronde van je afspraakje. Toon welgemeende interesse in de ander. Deel zelf ook een aantal leuke anekdotes met hem en wees open over jezelf, zonder uiteraard je hele levensverhaal te ontrafelen. Hoe goed je er ook mag uitzien, wat hem over de streep zal trekken om een tweede date te plannen is vooral hoe grappig en aangenaam je gezelschap is.

7. Gepast afwachten

Volgens mannen horen dames na een eerste afspraakje te wachten tot ze een seintje krijgen. Eerlijk? Niet echt, maar je zal toch aan de drang moeten weerstaan om sms’en te sturen met hoe leuk je het wel niet vond. Wanneer dat gevoel wederzijds is, zal het contact wel volgen. Zo niet, dan hoef je jouw energie ook niet te verspillen. Het is niet dat je de man van je leven aan je neus laat voorbijgaan door hem de eerste ‘move’ te laten maken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam