flirten openingszinnen

Datingtips: 12 stuks voor succesvolle eerste date

Hoe vaak je het ook al hebt gedaan misschien… een eerste date is en blijft reuze spannend en een speciale gebeurtenis. Je maakt tenslotte maar één keer een eerste indruk. Enkele effectieve datingtips zijn dan ook geen overbodige luxe. Tenminste als je van je eerste date een waar succes wilt maken!

Volg deze 12 tips en vergroot de kans op succes:

 1. Zorg dat je goed verzorgd voor de dag komt, trek iets aan waar jij je prettig in voelt, bijvoorbeeld je lievelingskleding.
 2. Spreek af in neutrale omgeving en ga in eerste instantie alleen wat drinken, stel dat het echt niet klikt zit je niet geforceerd lang aan één tafel.
 3. Neem vervolgens de tijd om iemand goed te leren kennen, besef dat iemand door bijvoorbeeld zenuwen, de eerste date niet helemaal zichzelf kan zijn.
 4. Praat de eerste date niet teveel over problemen en ex-partners.
 5. Vertel niet alleen over jezelf, maar toon ook interesse in de ander en stel vragen.
 6. Wees attent, maar niet te, je hebt ook een eigen mening.
 7. Doe het rustig aan na de eerste date, loop niet te hard van stapel en bestook bijvoorbeeld niet de ander direct met romantische gedichten, telefoontjes, sms’jes en e-mails.
 8. Laat wel op subtiele wijze weten dat het je leuk lijkt om elkaar beter te leren kennen, of het contact voort te zetten.
 9. Ga niet te snel met iemand naar bed, behalve wanneer je het gevoel wilt afgeven dat je dit ook met andere dates doet en niet op zoek bent naar een serieuze relatie, tenzij je een open relatie ambieert.
 10. Van wachten komt smachten.
 11. Overweeg ook eens een originele locatie of belevenis voor een eerste date, dit kan een band scheppen.
 12. Ga je in een 2e date iets meer “verdiepen” in elkaar, alleen maak het gesprek niet “te zwaar”.

Ga ervoor en maak er een leuke eerste date van!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam