daten december coach

Datingsites: hoop, geloof en liefde

Was het vinden van een nieuwe liefde via internet zo’n 10 jaar geleden behalve lastig ook een fiks taboe, vandaag de dag hoor je er echt niet bij als je nog nooit een online date hebt gescoord.  Het aanbod is zelfs zo groot dat je als nieuwbakken vrijgezel amper weet waar jouw zoektocht moet beginnen. De diversiteit in datingsites is groot, maar een ding hebben ze met elkaar ze met elkaar gemeen: ze bieden je hoop en geloof in het vinden van de liefde van je leven.

Love figures

De cijfers in de datingbranche liegen er niet om. Eric Klaassen van Datinginsider bracht dit vorig jaar al glashelder naar voren. Van alle Nederlanders maakt 15% in meer of mindere mate gebruik van een online datingsite. We hebben het dan over maar liefst 2,5 miljoen datende singles. Het aantal datingsites is nog nooit zo groot geweest. In ons kikkerlandje tellen we er momenteel tussen de 600 en 650 waar van er 100 tot 150 professioneel worden gerund. Leuk om te weten, maar dat maakt de keuze er voor de singles niet bepaald eenvoudiger op.

Groot, groter, grootst

Het spreekt voor zich dat bekende datingsites met een flink marketingbudget ook het grootste aanbod vrijgezellen in hun bestand hebben. Toch is dit niet voor iedereen het summum. De hoeveelheid aan mogelijkheden kan het gevoel geven op zoek te zijn naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. Goed alternatief zijn datingsites die zich richten op een specifieke doelgroep zoals hogeropgeleiden, vijftigers of vegetariërs. Als je geen zin hebt om zelf te grasduinen in al die profielen, dan kun je je bij een aantal datingsites ook lekker laten matchen op basis van een persoonlijkheidstest. Ben je niet van plan om je portemonnee open te trekken voor het vinden van een nieuwe liefde? Dan zijn er gelukkig ook een aantal uitstekende datingsites waar je je gratis kunt inschrijven om zo met elkaar in contact te komen.

Nieuwkomers

Relatief nieuw op de markt maar sterk groeiende zijn de zogenaamde datingapps. Geen uitgebreide profielen, maar klik en klaar. Ja of nee. Leuk of niet leuk. Enorm populair omdat je met een simpele veeg over het scherm een nieuwe potentiele kandidaat krijgt voorgeschoteld. Beetje flirten en die date is binnen de kortste keren geregeld . Deze datingapps hebben overigens wel het imago dat ze vooral worden ingezet voor snelle, vluchtige contacten. Dus als je echt alleen maar op zoek bent naar een serieuze, duurzame relatie is dit waarschijnlijk niets echt iets voor jou.

Op Singlessite.nl hebben we de verschillende mogelijkheden op datinggebied handig voor je verzameld in onze gidsen. Op de dating gids ontdek je de grote, bekende datingsites, op speciale dating die voor specifieke doelgroepen, de 50plus dating gids en de gratis dating gids spreken natuurlijk voor zich. Stuk voor stuk betrouwbaar zodat je met een gerust hart een kansje in de liefde kunt wagen!

Bronnen: Singlessite / Datinginsider

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.