daten december coach

Datingsites: hoop, geloof en liefde

Was het vinden van een nieuwe liefde via internet zo’n 10 jaar geleden behalve lastig ook een fiks taboe, vandaag de dag hoor je er echt niet bij als je nog nooit een online date hebt gescoord.  Het aanbod is zelfs zo groot dat je als nieuwbakken vrijgezel amper weet waar jouw zoektocht moet beginnen. De diversiteit in datingsites is groot, maar een ding hebben ze met elkaar ze met elkaar gemeen: ze bieden je hoop en geloof in het vinden van de liefde van je leven.

Love figures

De cijfers in de datingbranche liegen er niet om. Eric Klaassen van Datinginsider bracht dit vorig jaar al glashelder naar voren. Van alle Nederlanders maakt 15% in meer of mindere mate gebruik van een online datingsite. We hebben het dan over maar liefst 2,5 miljoen datende singles. Het aantal datingsites is nog nooit zo groot geweest. In ons kikkerlandje tellen we er momenteel tussen de 600 en 650 waar van er 100 tot 150 professioneel worden gerund. Leuk om te weten, maar dat maakt de keuze er voor de singles niet bepaald eenvoudiger op.

Groot, groter, grootst

Het spreekt voor zich dat bekende datingsites met een flink marketingbudget ook het grootste aanbod vrijgezellen in hun bestand hebben. Toch is dit niet voor iedereen het summum. De hoeveelheid aan mogelijkheden kan het gevoel geven op zoek te zijn naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. Goed alternatief zijn datingsites die zich richten op een specifieke doelgroep zoals hogeropgeleiden, vijftigers of vegetariërs. Als je geen zin hebt om zelf te grasduinen in al die profielen, dan kun je je bij een aantal datingsites ook lekker laten matchen op basis van een persoonlijkheidstest. Ben je niet van plan om je portemonnee open te trekken voor het vinden van een nieuwe liefde? Dan zijn er gelukkig ook een aantal uitstekende datingsites waar je je gratis kunt inschrijven om zo met elkaar in contact te komen.

Nieuwkomers

Relatief nieuw op de markt maar sterk groeiende zijn de zogenaamde datingapps. Geen uitgebreide profielen, maar klik en klaar. Ja of nee. Leuk of niet leuk. Enorm populair omdat je met een simpele veeg over het scherm een nieuwe potentiele kandidaat krijgt voorgeschoteld. Beetje flirten en die date is binnen de kortste keren geregeld . Deze datingapps hebben overigens wel het imago dat ze vooral worden ingezet voor snelle, vluchtige contacten. Dus als je echt alleen maar op zoek bent naar een serieuze, duurzame relatie is dit waarschijnlijk niets echt iets voor jou.

Op Singlessite.nl hebben we de verschillende mogelijkheden op datinggebied handig voor je verzameld in onze gidsen. Op de dating gids ontdek je de grote, bekende datingsites, op speciale dating die voor specifieke doelgroepen, de 50plus dating gids en de gratis dating gids spreken natuurlijk voor zich. Stuk voor stuk betrouwbaar zodat je met een gerust hart een kansje in de liefde kunt wagen!

Bronnen: Singlessite / Datinginsider

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam