Datingsite voor mooie mensen schrapt leden om vetrolletjes

Terwijl de roep om vollere modellen mondiaal alleen maar toeneemt, en het tijdperk van de ‘normale’ vrouw daarmee aangebroken lijkt, houden gebruikers van beautifulpeople.com stevig vast aan het welbekende schoonheidsideaal ‘dun is mooi’.

Enkele leden, die de strenge selectie van de datingsite voor mooie mensen eerder glansrijk doorstonden, zijn vanwege hun gewicht namelijk van de webpagina verwijderd. Het zou om ongeveer 5000 leden gaan die tijdens de feestdagen wat kilo’s waren aangekomen.

De desbetreffende ‘mooie mensen’ zouden zelf foto’s bij hun profiel gevoegd hebben waarop hun vollere lijven te zien waren. De BBC meldt maandag dat naar aanleiding van die plaatjes klachten binnengekomen waren, waarop de organisatie besloot deze mensen van de site te halen. Met name Amerikanen, Britten en Canadezen bleken de sigaar.

Geen geheim
Beautifulpeople.com heeft er nooit een geheim van gemaakt alleen geïnteresseerd te zijn in mooie mensen. Wat mooi precies inhoudt ligt echter in handen van leden, die samen bepalen of een man of vrouw aantrekkelijk genoeg is om zich bij de site te mogen aansluiten.

In een reactie wijst een van de eigenaren van de datingservice dan ook onmiddellijk naar de besluitnemers. “Als bedrijf betreuren we het verlies van ieder lid, maar feit blijft dat onze leden een hoge mate van schoonheid eisen”, aldus Robert Hintze. “En door dikzakken te gedogen komt ons bedrijfsmodel daarmee onmiddellijk in gevaar.”

Of de afvalligen zich opnieuw mogen aansluiten bij de website wanneer zij weer op gewicht zijn, is niet bekendgemaakt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?