vind je liefde met valentijn

Datingsite liegt tegen singles over matches

Datingsite OKcupid geeft toe ronduit te hebben gelogen tegen hun leden over de matches die ze via de site kregen aangeboden. Dit alles in het kader van een experiment, zeggen ze. 

Liegen

De datingsite liet singles geloven een match voor ze te hebben gevonden van maar liefst 90 procent. In werkelijkheid was er nauwelijks sprake van enige overeenkomst. De datingsite ging verder dan singles voorliegen. Ze veranderden ook profielteksten en verwijderden foto’s.Of dit nu werkelijk een experiment betrof of dat men de singles langer aan zich wilden binden door hen valse matches voor te schotelen, het bleek dat de gebruikers bij een hoog verondersteld matchpercentage eerder contact met elkaar opnamen dan wanneer ze geen goede match vormden.

Experiment

De makers van de datingsite begrijpen niet waarom dit zoveel stof doet opwaaien. Ze verdedigen hun keuze met de stelling dat als je op internet zit je altijd het onderwerp van experimenten bent, welke website je ook bezoekt. Wij vermoeden dat de doorsnee single hier iets anders tegenaan kijkt. Volgens oprichter Christian Rudder vragen ze zich gewoon af of koppelen echt werkt of dat het alleen maar werkt omdat zij mensen vertellen dat het een goede match is. Hoe lang ze met de cijfers hebben gesjoemeld en hoeveel mensen hiervoor zijn misbruikt is niet bekend.

Slachtoffers

Ook Tosca Sel, auteur van het boek “Meten is weten” begrijpt de opheft niet. ”Ten eerste zijn de algoritmes waarop mensen aan elkaar gekoppeld worden bewezen onzin, dus op die matches moet je als weldenkend mens sowieso niet al te veel afgaan.””Daarbij, die mensen worden niet gedwongen met elkaar af te spreken of te trouwen”, stelt ze. ”Als het niet klikt tijdens het chatten, of tijdens een afspraakje, kunnen ze toch gewoon verder met hun leven. Geen slachtoffers hier, mijns inziens.”

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.