vind je liefde met valentijn

Datingsite liegt tegen singles over matches

Datingsite OKcupid geeft toe ronduit te hebben gelogen tegen hun leden over de matches die ze via de site kregen aangeboden. Dit alles in het kader van een experiment, zeggen ze. 

Liegen

De datingsite liet singles geloven een match voor ze te hebben gevonden van maar liefst 90 procent. In werkelijkheid was er nauwelijks sprake van enige overeenkomst. De datingsite ging verder dan singles voorliegen. Ze veranderden ook profielteksten en verwijderden foto’s.Of dit nu werkelijk een experiment betrof of dat men de singles langer aan zich wilden binden door hen valse matches voor te schotelen, het bleek dat de gebruikers bij een hoog verondersteld matchpercentage eerder contact met elkaar opnamen dan wanneer ze geen goede match vormden.

Experiment

De makers van de datingsite begrijpen niet waarom dit zoveel stof doet opwaaien. Ze verdedigen hun keuze met de stelling dat als je op internet zit je altijd het onderwerp van experimenten bent, welke website je ook bezoekt. Wij vermoeden dat de doorsnee single hier iets anders tegenaan kijkt. Volgens oprichter Christian Rudder vragen ze zich gewoon af of koppelen echt werkt of dat het alleen maar werkt omdat zij mensen vertellen dat het een goede match is. Hoe lang ze met de cijfers hebben gesjoemeld en hoeveel mensen hiervoor zijn misbruikt is niet bekend.

Slachtoffers

Ook Tosca Sel, auteur van het boek “Meten is weten” begrijpt de opheft niet. ”Ten eerste zijn de algoritmes waarop mensen aan elkaar gekoppeld worden bewezen onzin, dus op die matches moet je als weldenkend mens sowieso niet al te veel afgaan.””Daarbij, die mensen worden niet gedwongen met elkaar af te spreken of te trouwen”, stelt ze. ”Als het niet klikt tijdens het chatten, of tijdens een afspraakje, kunnen ze toch gewoon verder met hun leven. Geen slachtoffers hier, mijns inziens.”

Bron: Singlessite

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.