armer maakt dikker

Datingsite filtert voor extra geld relatie kandidaten op overgewicht

Wel op zoek naar een partner, maar heb je nogal specifieke eisen over hoe die persoon eruit moet zien? Een Amerikaanse datingsite filtert voor 5 tot 10 dollar per maand potentiële partners met overgewicht of ondergewicht uit het aanbod voor je, een initiatief dat op heel wat kritiek stuit.

OkCupid.com durft zichzelf ‘De beste datingsite op aarde’ te noemen en laat vanaf nu toe dat gebruikers kunnen filteren op basis van lichaamstype. De inschrijving op de site is gratis, maar voor 4,95 tot 10 dollar per maand kun je de personen waar je het lichaamstype niet aantrekkelijk van vindt blokkeren.

Eigen keuze

Bij de inschrijving vul je net als bij andere datingsites een profiel in, daarbij moet je ook je lichaamstype aangeven. Dat gaat van gemiddeld, wat extra kilo’s tot volslank naar zelfs overgewicht overgewicht. Als je niet op date wil gaan met iemand die dikker dan gemiddeld is, krijg je sowieso die peroon niet te zien in het aanbod. Of als je net op vollere types valt, kun je je ook beperken tot deze lichaamstypes. De gebruikers kiezen zelf het lichaamstype waarvan ze vinden dat het best bij zich past. Als je niet beoordeeld wil worden op basis van je uiterlijk, dan laat je de ruimte gewoon open. De maandelijkse bijdrage wordt berekend op basis van leeftijd, de lengte van het lidmaatschap op de site en lichaamstype.

Discriminatie

De initiatiefnemers van OkCupid zeggen dat ze er niets mis is met deze filter. De site doet net hetzelfde als wat singles in het uitgaansleven doen. Daar beoordelen ze elkaar ook op basis van hun uiterlijk. Mede-oprichter Sam Yagan: “De filter is slechts een optie. Ik vind het een logische functie voor een datingsite.” Tegenstanders zijn het daar echter niet mee eens, ze zeggen echter dat dit een vorm van online discriminatie is. “Hoe je jezelf profileert op de site, hoe je beoordeeld wordt door je date, dat is een mogelijk punt van onzekerheid”, aldus gebruikster Alana Massey.

OkCupid werd aanvankelijk onder een andere naam door een groep studenten van de Amerikaanse universiteit Harvard gelanceerd, nu heeft de site al meer dan 3 miljoen gebruikers.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.