armer maakt dikker

Datingsite filtert voor extra geld relatie kandidaten op overgewicht

Wel op zoek naar een partner, maar heb je nogal specifieke eisen over hoe die persoon eruit moet zien? Een Amerikaanse datingsite filtert voor 5 tot 10 dollar per maand potentiële partners met overgewicht of ondergewicht uit het aanbod voor je, een initiatief dat op heel wat kritiek stuit.

OkCupid.com durft zichzelf ‘De beste datingsite op aarde’ te noemen en laat vanaf nu toe dat gebruikers kunnen filteren op basis van lichaamstype. De inschrijving op de site is gratis, maar voor 4,95 tot 10 dollar per maand kun je de personen waar je het lichaamstype niet aantrekkelijk van vindt blokkeren.

Eigen keuze

Bij de inschrijving vul je net als bij andere datingsites een profiel in, daarbij moet je ook je lichaamstype aangeven. Dat gaat van gemiddeld, wat extra kilo’s tot volslank naar zelfs overgewicht overgewicht. Als je niet op date wil gaan met iemand die dikker dan gemiddeld is, krijg je sowieso die peroon niet te zien in het aanbod. Of als je net op vollere types valt, kun je je ook beperken tot deze lichaamstypes. De gebruikers kiezen zelf het lichaamstype waarvan ze vinden dat het best bij zich past. Als je niet beoordeeld wil worden op basis van je uiterlijk, dan laat je de ruimte gewoon open. De maandelijkse bijdrage wordt berekend op basis van leeftijd, de lengte van het lidmaatschap op de site en lichaamstype.

Discriminatie

De initiatiefnemers van OkCupid zeggen dat ze er niets mis is met deze filter. De site doet net hetzelfde als wat singles in het uitgaansleven doen. Daar beoordelen ze elkaar ook op basis van hun uiterlijk. Mede-oprichter Sam Yagan: “De filter is slechts een optie. Ik vind het een logische functie voor een datingsite.” Tegenstanders zijn het daar echter niet mee eens, ze zeggen echter dat dit een vorm van online discriminatie is. “Hoe je jezelf profileert op de site, hoe je beoordeeld wordt door je date, dat is een mogelijk punt van onzekerheid”, aldus gebruikster Alana Massey.

OkCupid werd aanvankelijk onder een andere naam door een groep studenten van de Amerikaanse universiteit Harvard gelanceerd, nu heeft de site al meer dan 3 miljoen gebruikers.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam