Niet alle singles zijn zo tevreden over het inzetten van een datingsite tijdens hun zoektocht naar een nieuwe liefde. De meeste klachten hebben de singles over de werkwijze van datingsite Badoo. Dit blijkt uit cijfers van de website Klacht.nl.

Verspreiden privégegevens

Op de klaagsite kwamen het afgelopen jaar maar liefst 911 klachten binnen over datingsites. Opvallend is te noemen dat veertig procent van deze klachten gaat over het ongewenst versrpeiden of gebruiken van persoonlijke gegevens door Badoo. “Het aantal klachten voor Badoo is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Opvallend is dat de meest klachten privacy gerelateerd zijn en dat al deze klachten nog steeds niet zijn opgelost”, laat woordvoerder Lotte Hoorens weten.

Facebook profielgegevens

Veel terugkerende klachten op Klacht.nl zijn: het zonder toestemming aanmaken van een profiel met alle gegevens vanuit Facebook en gegevens van een account publiekelijk zichtbaar maken op externe platforms als Google. Ook klagen singles over beeldmateriaal dat nu het publiceren eigendom blijft van de datingsite.

Algemene voorwaarden

Hoorens: ,,Wat singles zich niet realiseren is dat wanneer zij een account aanmaken bij Badoo, zij automatisch akkoord gaan met de algemene voorwaarden. In deze voorwaarden staat onder andere aangegeven dat Badoo het recht heeft om alle geplaatste en gedeelde gegevens, waaronder ook foto’s, van haar leden te mogen gebruiken.”

Betrouwbare datingsites

Een gewaarschuwd single telt voor twee! Wil je dat er niet bewust of onbewust gebruik wordt gemaakt van jouw privégegevens, schrijf je dan in bij een betrouwbare datingsite tijdens jouw zoektocht naar een leuke date of je ware liefde.

Eén reactie

  1. Je geeft zelf toestemming als je met je facebookpagina in logt. Dus waarom een klacht indienen?
    Ze weten van te voren als ze met hun facebook site daar inloggen

Reacties zijn gesloten.