tinder

Datingapps verdringen echte flirtwerk

Sinds het internet bestaat, is het veel gemakkelijker geworden om iemand te leren kennen, en om een date op te snorren. Experts waarschuwen echter dat een overdosis aan datingapps als Tinder juist funest is voor je liefdesleven.

Al lang geen taboe meer

Waar het vroeger nog een beetje een taboe was, is online dating nu volledig ingeburgerd. Datingapps als Tinder krijgen steeds meer aanhang, gevoed door verhalen van mensen die ‘de ware’ vonden op het wereldwijde web. Volgens psychologe Emma Kenny geven de apps je liefdesleven geen boost, maar bemoeilijken ze het juist.

Langer single

Onderzoek heeft uitgewezen dat we langer single blijven dan vroeger, ondanks de vele online mogelijkheden. “Omdat we zo verknocht zijn aan online communicatie dat we vergeten zijn hoe we iemand in het echte leven moeten benaderen”, meent Kenny. Ze vindt dat we de kunst van het flirten verleerd zijn, en heeft het verschijnsel het ‘Tinderella-syndroom’ gedoopt.

Dan log je toch gewoon uit

Van online dating worden we ongeduldig en onzeker.  Overweldigd door al die mogelijkheden van de apps, wordt er geen moeite meer gestoken in ‘echte’ mensen van vlees en bloed.  Hoe ga je gewoon met elkaar om? Dat wordt steeds lastiger. Het is dan ook gemakkelijker om iemand anoniem iets te sturen. Bevalt het niet meer dan log je toch gewoon uit.

Flirtwerk blijft

Ze waarschuwt echter dat dating apps gemaakt zijn om je liefdesleven te versterken, niet volledig te vervangen. “Het is een hulpmiddel, maar vervangt het echte flirt- en datewerk niet”, meent ze.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.