tinder

Datingapps verdringen echte flirtwerk

Sinds het internet bestaat, is het veel gemakkelijker geworden om iemand te leren kennen, en om een date op te snorren. Experts waarschuwen echter dat een overdosis aan datingapps als Tinder juist funest is voor je liefdesleven.

Al lang geen taboe meer

Waar het vroeger nog een beetje een taboe was, is online dating nu volledig ingeburgerd. Datingapps als Tinder krijgen steeds meer aanhang, gevoed door verhalen van mensen die ‘de ware’ vonden op het wereldwijde web. Volgens psychologe Emma Kenny geven de apps je liefdesleven geen boost, maar bemoeilijken ze het juist.

Langer single

Onderzoek heeft uitgewezen dat we langer single blijven dan vroeger, ondanks de vele online mogelijkheden. “Omdat we zo verknocht zijn aan online communicatie dat we vergeten zijn hoe we iemand in het echte leven moeten benaderen”, meent Kenny. Ze vindt dat we de kunst van het flirten verleerd zijn, en heeft het verschijnsel het ‘Tinderella-syndroom’ gedoopt.

Dan log je toch gewoon uit

Van online dating worden we ongeduldig en onzeker.  Overweldigd door al die mogelijkheden van de apps, wordt er geen moeite meer gestoken in ‘echte’ mensen van vlees en bloed.  Hoe ga je gewoon met elkaar om? Dat wordt steeds lastiger. Het is dan ook gemakkelijker om iemand anoniem iets te sturen. Bevalt het niet meer dan log je toch gewoon uit.

Flirtwerk blijft

Ze waarschuwt echter dat dating apps gemaakt zijn om je liefdesleven te versterken, niet volledig te vervangen. “Het is een hulpmiddel, maar vervangt het echte flirt- en datewerk niet”, meent ze.

Bron: HLN

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.