app singles happn

Datingapp Happn groeit als kool

Tinder is niet meer de enige dating app van Nederland met honderdduizenden gebruikers. Het voert zelfs een hevige strijd met Happn om de Nederlandse single, een oorspronkelijke Franse dating app die de diensten wereldwijd uitgebreid heeft. Happn is in opkomst en heeft op dit moment al 600.000 geregistreerde gebruikers in Nederland, zo laat de persafdeling aan gratisdatingtips.nl weten. Dit waren er vorig jaar nog maar 220.000. Van deze gebruikers is iets meer dan de helft maandelijks actief. In Nederland groeit de app hard, met het aantal gebruikers dat in anderhalf jaar tijd bijna verdrievoudigd is.

Happn is ‘happening’

Tinder is op dit moment nog steeds de nummer één dating app van Nederland. Met naar schatting 1,5 miljoen Nederlandse gebruikers heeft Tinder het grootste aantal leden. Tinder heeft echter niet het beste imago, soms ook wel betiteld als een vleeskeuring. Reden genoeg voor singles om ook andere dating apps uit te proberen, waaronder Happn. Het draait bij Happn het minder om de foto’s die de gebruikers plaatsen maar meer om de locatie en de persoon achter de foto. De maker van de app, CEO Didier Rappaport, laat dit duidelijk merken in een statement: “We hebben het over een persoon achter de foto. Als je deze zomaar weg kunt gooien met een veeg op het scherm verander je de mens in een object”.

De Happn app

De Happn app is al ruim drie jaar beschikbaar in de app stores van Android en iOS. Al vanaf het begin werd de dating app gezien als de grootste concurrent van Tinder, ook al lieten de cijfers dit nog niet zien. Vorig jaar bereikte Happn echter de eerste mijlpaal van 10 miljoen gebruikers. In 2016 groeide Happn iedere maand met meer dan 2 miljoen gebruikers.  Op dit moment heeft de dating app wereldwijd 35 miljoen leden blijkt uit de laatste informatie. Tinder heeft op dit moment wereldwijd naar schatting  50 miljoen gebruikers.

Hoe Happn werkt

Happn werkt iets anders dan de bekende swipe-apps. De dating app maakt gebruik maakt van de locatie van de smartphone om potentiële matches te tonen. Iedere keer dat een single in een  straal van 250m iemand tegenkomt wordt deze persoon aan de lijnlijn toegevoegd. De single kan vervolgens het profiel liken of niet. Mochten beide singles elkaar leuk vinden dan is er een Crush. De twee kunnen dan met elkaar contact opnemen. Dit is niet mogelijk als er geen crush is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam