Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dating tips
29 april 2019

Datingapp Breeze koppelt Leidse en Delftse studenten

Klaar met Tinder en Happn? Vijf Delftse studenten willen het stigma op daten doorbreken en bedachten het platform Breeze. Logisch, want ‘hier zijn er vooral gasten, in Leiden is dat andersom’.

‘Goede ideeën ontstaan door met mensen te praten’, zegt Philip van den Heuvel (22, electrical engineering). Samen met strategic product design-studenten Marsha Goei (22) en Joris van Doorninck (24) bedacht hij Breeze, een nieuw datingplatform. Van den Heuvel: ‘We hadden zelf al het idee dat daten een probleem was, dus zijn we mensen gaan vragen: wat doe je zoal op dat gebied en wat voor problemen ervaar je? Daar hebben we een oplossing voor gezocht.’

Studentenwereld

‘Het is een moeilijk ding, dat daten’, zo vat Goei die gesprekken samen. ‘Zeker in de studentenwereld. Er zijn heel veel kerstdiners en andere datediners, dan is het supernormaal als je een vreemde belt om een avondje gezellig wat te gaan drinken. Maar als je in een andere setting met z’n tweeën een drankje wil doen, zit daar opeens een stigma op. Dat durven mensen niet zo goed.’

Wanhopig

Van Doorninck merkte dat studenten wel graag nieuwe mensen ontmoeten en daten leuk vinden, maar dat het taboe is om te zeggen dat je echt naar iemand op zoek bent. ‘Als je vraagt of ze actief aan het daten zijn, antwoordt niemand bevestigend. Dat klinkt dan zo wanhopig. Maar als we vragen of ze open staan om te daten, dan zegt iedereen: “Echt wel.” Het probleem is vaak ook dat het gewoon niet gebeurt. Dat is natuurlijk een dingetje in Delft omdat hier vooral gasten zijn, en in Leiden is het weer andersom.’

Op date

Daarom richten de bedenkers van Breeze zich in eerste instantie vooral op Leidse en Delftse studenten. Binnen de paar weken dat ze bestaan, hebben ze al bijna honderd aanmeldingen. Op de website vul je een profiel in met wat informatie over jezelf en upload je drie foto’s. Dan sturen zij je wekelijks twee profielen via Whatsapp, waarna je aan kunt geven of je wel of niet met ze op date wil.

Verder lezen doe je hier…. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vergeet die tinderdate! Déze Valentijnsdag regel je karmapunten!

Al wandelend door de winkelstraten, lijkt het al wel een maand...

De nieuwste datingapp: minder swipen meer daten

Herken je het volgende scenario? Je swipet je een ongeluk, maar...

Drie alternatieven voor Tinder dating

Ben je wel een beetje klaar met Tinder en wordt het...

Voor een date hoef je de deur niet meer uit

Moest je 'vroeger' naar een bar, feest, dancing of andere happening...

20 openingszinnen voor een leuk gesprek op datingapps

Heeft de persoon in kwestie niet veel informatie op zijn of...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie