dating tips

Datingapp Breeze koppelt Leidse en Delftse studenten

Klaar met Tinder en Happn? Vijf Delftse studenten willen het stigma op daten doorbreken en bedachten het platform Breeze. Logisch, want ‘hier zijn er vooral gasten, in Leiden is dat andersom’.

‘Goede ideeën ontstaan door met mensen te praten’, zegt Philip van den Heuvel (22, electrical engineering). Samen met strategic product design-studenten Marsha Goei (22) en Joris van Doorninck (24) bedacht hij Breeze, een nieuw datingplatform. Van den Heuvel: ‘We hadden zelf al het idee dat daten een probleem was, dus zijn we mensen gaan vragen: wat doe je zoal op dat gebied en wat voor problemen ervaar je? Daar hebben we een oplossing voor gezocht.’

Studentenwereld

‘Het is een moeilijk ding, dat daten’, zo vat Goei die gesprekken samen. ‘Zeker in de studentenwereld. Er zijn heel veel kerstdiners en andere datediners, dan is het supernormaal als je een vreemde belt om een avondje gezellig wat te gaan drinken. Maar als je in een andere setting met z’n tweeën een drankje wil doen, zit daar opeens een stigma op. Dat durven mensen niet zo goed.’

Wanhopig

Van Doorninck merkte dat studenten wel graag nieuwe mensen ontmoeten en daten leuk vinden, maar dat het taboe is om te zeggen dat je echt naar iemand op zoek bent. ‘Als je vraagt of ze actief aan het daten zijn, antwoordt niemand bevestigend. Dat klinkt dan zo wanhopig. Maar als we vragen of ze open staan om te daten, dan zegt iedereen: “Echt wel.” Het probleem is vaak ook dat het gewoon niet gebeurt. Dat is natuurlijk een dingetje in Delft omdat hier vooral gasten zijn, en in Leiden is het weer andersom.’

Op date

Daarom richten de bedenkers van Breeze zich in eerste instantie vooral op Leidse en Delftse studenten. Binnen de paar weken dat ze bestaan, hebben ze al bijna honderd aanmeldingen. Op de website vul je een profiel in met wat informatie over jezelf en upload je drie foto’s. Dan sturen zij je wekelijks twee profielen via Whatsapp, waarna je aan kunt geven of je wel of niet met ze op date wil.

Verder lezen doe je hier…. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam