Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dating men
17 december 2018

Dating tips voor mannen

Het is zo ver: de date gaat van start! Je haren zitten goed, je hebt je tofste outfit aan, jullie restaurantje is gereserveerd en je staat op het punt om de deur te verlaten. De date bestaat in principe uit vijf cruciale momenten. Bij Manify hebben ze wat datingtips voor mannen op een rijtje gezet.

1# De begroeting

De manier waarop je haar begroet zet de toon voor de rest van de date. Er is wel degelijk een soort ‘etiquette’ voor begroetingen. Zo kun je gaan voor één kus, drie kussen, een knuffel of zelfs een degelijke zwaai. Laten we je alvast verraden dat je die laatste nooit moet uitvoeren op een date. Zodra je handje de lucht in gaat om te zwaaien, kun je net zo goed ‘doei’ erbij roepen. The mood is killed. Het beste kun je een vrouw waarmee je date begroeten met één kus op haar wang. Drie zoenen is namelijk meer voor bekenden en een knuffel meer voor vrienden. Een enkele kus geef je echter niet zo maar aan mensen in je dagelijkse leven. Nadat je haar een kus gegeven heeft is het belangrijk om haar een compliment te geven. Waarschijnlijk heeft zij, net als jij, moeite gedaan op haar uiterlijk. Een simpele ‘Je ziet er mooi uit’ kan in dit geval dus veel doen.

2# Het begin van de date

Het begin van de date is altijd een beetje een lastig moment. Jullie zijn waarschijnlijk allebei nog een beetje ongemakkelijk, nuchter en de gesprekken moeten nog op gang komen. Je kunt daarom het beste beginnen met vragen te stellen. Doe alsof ze het interessantste is dat je ooit gezien hebt. Grote kans dat wanneer je haar bijvoorbeeld een vraag over haar werk stelt, haar antwoord weer input geeft voor nieuwe vragen. Op deze manier start je het gesprek en hou je het gaande.

3# Gedurende de date

Wanneer de gesprekken op gang gekomen zijn, is de kop eraf. Op dit moment zit in principe het ergste erop: je kunt gewoon genieten. Zorg er overigens voor dat je niet te veel drinkt, beleefd bent en de gentleman blijft uithangen. Hou bijvoorbeeld deuren voor haar open, laat haar winnen met jullie spelletje en blijf haar drinken aanbieden.

Houd de gesprekken netjes en respectvol, geen vuige opmerkingen dus. Hoe grappig ze op dat moment ook lijken. Het is overigens ook altijd goed om haar naam te noemen, vrouwen zijn – net als mannen  – erg narcistisch ingesteld: het horen van haar eigen naam laat haar merken dat het over haar gaat.

4# Het einde van de date

Een ander cruciaal moment is het moment dat de ober de rekening op jullie tafeltje smijt. Dit moment is altijd een ongemakkelijke. Je kunt dit voorkomen door tegen het einde van jullie date zelf al naar de ober te lopen en vast te betalen. Als dit je echter niet gelukt is, willen we je bij deze op je hart drukken: als man moet je tijdens je eerste date áltijd aanbieden om te betalen.Ja, we weten het. Tijden zijn veranderd, feminisme en bla-bla. Als je als man echter niet aanbied om deze rekening te betalen kom je over als een gierige man. En als er één afknapper is aan mannen, dan is het als ze gierig zijn. Zelfs wanneer ze feministischer is dan Emma Watson, zal ze het gebaar kunnen waarderen. Als ze dan aangeeft te willen splitten, kun je hier altijd nog in meegaan. Maar het gebaar is erg belangrijk.

5# Het afscheid

Oké, diepe zucht. Het zit erop. Alles is volgens plan gegaan. De date was leuk. Tijd om dag te zeggen. Ten minste, als het een blijvertje is. Seks op een eerste date is namelijk niet iets wat je met de meeste blijvertjes doet. Tenzij jullie allebei down zijn natuurlijk. Ga dan vooral je gang, my man!

In de meeste gevallen betekent het einde van zo’n date echter dat jullie allebei naar je eigen bed toe gaan. Dus hoe neem je goed afscheid? In principe is dit eigenlijk een kwestie van goed peilen. Straalt ze uit dat ze met je wil zoenen? Dan is het tijd om je lippen te bevochtigen en erop te duiken voor een flinke pakkerd à la casanova. Straalt ze echter uit dat ze het rustig aan wil doen? Ook niks mis mee: zoenen op de eerste date is niet voor iedereen weggelegd. In dit geval kun je haar een knuffel of kus op haar wang geven en haar een fijne avond wensen. Forceer in elk geval niks, je kunt het moment beter uitstellen dan dat je het op een eerste date verpest door te gulzig te zijn. O ja, bonustipje: als ze in de buurt woont kan het goed zijn om haar thuis te brengen. Daarmee kom je netjes en zorgzaam over.

Bron: Manify

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

5 tips voor een originele eerste date

Bij een eerste date denk je al snel aan het klassieke...

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen,...

Eerste afspraakje in een chique restaurant? Maak indruk met goede tafelmanieren

Het is een gruwel en afknapper voor menig single. Een eerste...

Die beroemde eerste indruk is een kwestie van seconden

Wist je dat je slechts een tiende van een seconde nodig...

De zoenetiquette: hoeveel zoenen bij een eerste date?

Je ziet elkaar voor het eerst in real life en...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie