tips alleenstaande ouder vakantie
25 September 2008

Dating tips voor alleenstaande moeders

Je loopt over van verliefdheid en wilt het liefst zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen met je nieuwe vlam. Maar wat vertel je de kinderen? Moet je je nieuwe vriend binnen no-time voorstellen aan je kind of is het beter nog even te wachten? Wat is wijsheid en de juiste timing voor deze kennismaking? Je leest het in de date handleiding voor single moeders.

1. Wanneer de relatie echt serieuze vormen aan gaat nemen kun je hem het beste aan je kind voorstellen als ‘een nieuwe vriend’. Vriendschap is behalve een belangrijk onderdeel van een lange termijn relatie, en ook iets wat kinderen begrijpen en aansluit bij hun belevingswereld. Niet alle vriendschappen houden stand, enkel de goede. Je kunt niet in de toekomst kijken, dus blijf tijdens gesprekjes met je kind in het heden.

2. Er is geen magisch tijdstip voor dé introductie. Het is belangrijk dat je kind begrijpt dat jij ook vrienden nodig hebt. Mannen en vrouwen van je eigen leeftijd, net als jouw kind eigen vriendjes en vriendinnetjes heeft. Op deze manier is het geen kwestie van ‘wie krijgt er meer aandacht’, maar ‘we hebben allebei vrienden’ en krijgt jaloezie minder kans.

3. Om te voorkomen dat je kind zich gaat hechten aan iemand die over een paar weken opeens niet meer langs komt is het belangrijk om een slag om de arm te houden. Er staat nergens hoeveel tijd je moet wachten alvorens hem aan je kind voor te stellen, maar de aard van jullie relatie vertelt je, als het goed is, meer dan de duur. Is het werkelijk serieus aan het worden? Dan is de tijd rijp voor een eerste kennismaking.

4. Hou je dating activiteiten zoveel mogelijk gescheiden van het leven met je kind tot je hem goed genoeg kent om in te kunnen schatten of ze goed met elkaar overweg zouden kunnen. Bouw het langzaam op, met beperkte en korte activiteiten zoals een picknick of een middagje dierentuin. Geef je nieuwe vriend geen vaderlijke taken of verantwoordelijkheden. Wacht hiermee totdat er echt sprake is van een vaste relatie of huwelijk. Bespreek dan samen hoe deze rol ingevuld kan worden.

5. Tot slot, wees eerlijk tegen je kind en sta open voor vragen. Natuurlijk kan je vriend uiteindelijk deel gaan uitmaken van jullie gezin, maar hij is geen plaatsvervanger van de biologische vader. Als er sprak is van een regelmatig contact met de vader en het kind daarnaast ook goed kan opschieten met jouw nieuwe vriend kan dit problemen geven met het loyaliteitsgevoel. Geef hier dus ook duidelijk grenzen en verschillen aan. Er is maar één papa, en jouw vriend, hoe aardig dan ook, neemt niet automatisch de plaats van de vader in. Spreek uit dat je het prettig vind dat ze goed met elkaar overweg kunnen en hoopt dat ze vrienden van elkaar kunnen zijn.

Bron: Singlessite.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen...

Januari geniet van piek bij online dating

Net na de jaarwisseling, meer specifiek de eerste zondag van het...

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie