tips alleenstaande ouder vakantie

Dating tips voor alleenstaande moeders

Je loopt over van verliefdheid en wilt het liefst zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen met je nieuwe vlam. Maar wat vertel je de kinderen? Moet je je nieuwe vriend binnen no-time voorstellen aan je kind of is het beter nog even te wachten? Wat is wijsheid en de juiste timing voor deze kennismaking? Je leest het in de date handleiding voor single moeders.

1. Wanneer de relatie echt serieuze vormen aan gaat nemen kun je hem het beste aan je kind voorstellen als ‘een nieuwe vriend’. Vriendschap is behalve een belangrijk onderdeel van een lange termijn relatie, en ook iets wat kinderen begrijpen en aansluit bij hun belevingswereld. Niet alle vriendschappen houden stand, enkel de goede. Je kunt niet in de toekomst kijken, dus blijf tijdens gesprekjes met je kind in het heden.

2. Er is geen magisch tijdstip voor dé introductie. Het is belangrijk dat je kind begrijpt dat jij ook vrienden nodig hebt. Mannen en vrouwen van je eigen leeftijd, net als jouw kind eigen vriendjes en vriendinnetjes heeft. Op deze manier is het geen kwestie van ‘wie krijgt er meer aandacht’, maar ‘we hebben allebei vrienden’ en krijgt jaloezie minder kans.

3. Om te voorkomen dat je kind zich gaat hechten aan iemand die over een paar weken opeens niet meer langs komt is het belangrijk om een slag om de arm te houden. Er staat nergens hoeveel tijd je moet wachten alvorens hem aan je kind voor te stellen, maar de aard van jullie relatie vertelt je, als het goed is, meer dan de duur. Is het werkelijk serieus aan het worden? Dan is de tijd rijp voor een eerste kennismaking.

4. Hou je dating activiteiten zoveel mogelijk gescheiden van het leven met je kind tot je hem goed genoeg kent om in te kunnen schatten of ze goed met elkaar overweg zouden kunnen. Bouw het langzaam op, met beperkte en korte activiteiten zoals een picknick of een middagje dierentuin. Geef je nieuwe vriend geen vaderlijke taken of verantwoordelijkheden. Wacht hiermee totdat er echt sprake is van een vaste relatie of huwelijk. Bespreek dan samen hoe deze rol ingevuld kan worden.

5. Tot slot, wees eerlijk tegen je kind en sta open voor vragen. Natuurlijk kan je vriend uiteindelijk deel gaan uitmaken van jullie gezin, maar hij is geen plaatsvervanger van de biologische vader. Als er sprak is van een regelmatig contact met de vader en het kind daarnaast ook goed kan opschieten met jouw nieuwe vriend kan dit problemen geven met het loyaliteitsgevoel. Geef hier dus ook duidelijk grenzen en verschillen aan. Er is maar één papa, en jouw vriend, hoe aardig dan ook, neemt niet automatisch de plaats van de vader in. Spreek uit dat je het prettig vind dat ze goed met elkaar overweg kunnen en hoopt dat ze vrienden van elkaar kunnen zijn.

Bron: Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.