Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dating summer
6 oktober 2014

Dating is beladen interactie in je leven

Dating is bron van geluk, ongeluk en stress. In De Volkskrant bijlage over literatuur stond er onlangs een interview over Adelle Waldman. Zij schreef een serieuze roman over dit onderwerp.  Geschikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke singels. Het liefdesleven van Nathaniel P. is de titel van het boek. De omgeving, waar het boek zich afspeelt, is de datingwereld van een groep succesvolle dertigers in Brookllyn, werkzaam in de literaire wereld. De hoofdpersoon is Nathaniel, vanaf nu Nate genoemd.

Dating is beladen menselijke interactie

Adelle heeft er wel wat jaartjes over gedaan om dit boek te schrijven. Ze had het klaar, maar toen was het blijkbaar niet goed genoeg. Vijf jaar later en vijf jaar wijzer heeft ze het boek aangepast. Nu wordt het als goed binnengehaald. De achterliggende gedachten van het boek is dat vrouwen zich er vaak over beklagen dat dating voor veel mannen gezien wordt als een frivool onderwerp. Terwijl het in werkelijkheid zo’n beetje de meest beladen menselijke interactie is die er bestaat. Het is de actie waarin je aftast of iemand jouw tijd en aandacht waard is. En dat het tot meer kan uitgroeien. Dating is een bron van geluk, verdriet en stress. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Adelle vond dat er in onze cultuur niet voldoende serieuze aandacht aan besteed wordt, daarom werd het tijd voor een serieus boek over dating.

Van dating naar relatie modus

De man in het boek, Nate, is natuurlijk niet een beeld van alle mannen samen. Maar hij heeft wel veel eigenschappen die aan mannen voorbehouden zijn. Hij zoekt gezelschap van vrouwen op, voortdurend. Zodra de opwinding van het nieuwe eraf is, komt de verveling om de hoek kijken.  De overgang van daten naar een relatie is een moeilijke. Naar de ervaring van Adelle vertonen veel mannen dit.

Klootzakken

In de vijf jaar  wijzer worden, heeft Adelle de karaktertrekken van Nate iets milder gemaakt. Het is eenvoudig niet zo dat alle mannen klootzakken zijn. Het interessante en frustrerende is dat veel mannen in veel opzichten heel sympathiek zijn en begrijpend. Je bouwt een relatie op met hen en je denkt dat je samen gelukkig bent. En dan ineens is het over en gaan ze er vandoor. Waarom? Adelle wilde een boek schrijven waarin je als lezer twijfels hebt over het handelen van Nate, maar tegelijk inzicht krijgt in hoe hij zijn gedrag rechtvaardigt.  Door te schrijven vanuit Nate, wordt er een grotere objectiviteit bereikt.

Dating leeft

Het thema van haar roman leeft, dat blijkt uit het feit dat Het liefdesleven van Nathaniel P. in de VS een van de meest bediscussieerde boeken van het afgelopen jaar was. Ze krijgt heel veel reacties, vooral van mannen, die zich zelf herkennen in de persoon Nate. Het bewijs voor Adelle dat ze een goed beeld heeft kunnen schetsen van “de” datende man.

Ben je benieuwd geworden naar het boek over Nate?
Het is vertaald uit het Engels door Lucie van Rooijen.
De uitgever is Nieuw Amsterdam.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Datingsite e-Matching komt met videochat voor first dates

Face-to-face afspreken zit er voorlopig nog niet in, daarom heeft datingsite...

5 signalen om een nepprofiel op een datingapp te herkennen

Op dating-apps zit niet achter elk profiel een echt persoon. Sommigen...

20 openingszinnen voor een leuk gesprek op datingapps

Heeft de persoon in kwestie niet veel informatie op zijn of...

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Drie vormen van oplichting bij online daten

Nieuwe mensen ontmoeten met daarbij de kans dat je ook je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie