dating summer

Dating is beladen interactie in je leven

Dating is bron van geluk, ongeluk en stress. In De Volkskrant bijlage over literatuur stond er onlangs een interview over Adelle Waldman. Zij schreef een serieuze roman over dit onderwerp.  Geschikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke singels. Het liefdesleven van Nathaniel P. is de titel van het boek. De omgeving, waar het boek zich afspeelt, is de datingwereld van een groep succesvolle dertigers in Brookllyn, werkzaam in de literaire wereld. De hoofdpersoon is Nathaniel, vanaf nu Nate genoemd.

Dating is beladen menselijke interactie

Adelle heeft er wel wat jaartjes over gedaan om dit boek te schrijven. Ze had het klaar, maar toen was het blijkbaar niet goed genoeg. Vijf jaar later en vijf jaar wijzer heeft ze het boek aangepast. Nu wordt het als goed binnengehaald. De achterliggende gedachten van het boek is dat vrouwen zich er vaak over beklagen dat dating voor veel mannen gezien wordt als een frivool onderwerp. Terwijl het in werkelijkheid zo’n beetje de meest beladen menselijke interactie is die er bestaat. Het is de actie waarin je aftast of iemand jouw tijd en aandacht waard is. En dat het tot meer kan uitgroeien. Dating is een bron van geluk, verdriet en stress. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Adelle vond dat er in onze cultuur niet voldoende serieuze aandacht aan besteed wordt, daarom werd het tijd voor een serieus boek over dating.

Van dating naar relatie modus

De man in het boek, Nate, is natuurlijk niet een beeld van alle mannen samen. Maar hij heeft wel veel eigenschappen die aan mannen voorbehouden zijn. Hij zoekt gezelschap van vrouwen op, voortdurend. Zodra de opwinding van het nieuwe eraf is, komt de verveling om de hoek kijken.  De overgang van daten naar een relatie is een moeilijke. Naar de ervaring van Adelle vertonen veel mannen dit.

Klootzakken

In de vijf jaar  wijzer worden, heeft Adelle de karaktertrekken van Nate iets milder gemaakt. Het is eenvoudig niet zo dat alle mannen klootzakken zijn. Het interessante en frustrerende is dat veel mannen in veel opzichten heel sympathiek zijn en begrijpend. Je bouwt een relatie op met hen en je denkt dat je samen gelukkig bent. En dan ineens is het over en gaan ze er vandoor. Waarom? Adelle wilde een boek schrijven waarin je als lezer twijfels hebt over het handelen van Nate, maar tegelijk inzicht krijgt in hoe hij zijn gedrag rechtvaardigt.  Door te schrijven vanuit Nate, wordt er een grotere objectiviteit bereikt.

Dating leeft

Het thema van haar roman leeft, dat blijkt uit het feit dat Het liefdesleven van Nathaniel P. in de VS een van de meest bediscussieerde boeken van het afgelopen jaar was. Ze krijgt heel veel reacties, vooral van mannen, die zich zelf herkennen in de persoon Nate. Het bewijs voor Adelle dat ze een goed beeld heeft kunnen schetsen van “de” datende man.

Ben je benieuwd geworden naar het boek over Nate?
Het is vertaald uit het Engels door Lucie van Rooijen.
De uitgever is Nieuw Amsterdam.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.